Celaleddin Harzemşah'ın hayatını konu alan Türk-Özbek ortak yapımı Mendirman Celaleddin (Ben Celaleddin'im) dizisi Özbekistan'da yayın hayatına başlamasının ardından gözler Türkiye'ye çevrilerek ne zaman yayınlanacağı merak konusu olup izleyici tarafından

Celaleddin Harzemşah'ın hayatını konu alan Türk-Özbek ortak yapımı Mendirman Celaleddin (Ben Celaleddin'im) dizisi Özbekistan'da yayın hayatına başlamasının ardından gözler Türkiye'ye çevrilerek ne zaman yayınlanacağı merak konusu olup izleyici tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Mendirman Celaleddin dizisi ne zaman ve nerede yayınlanacak? Oyuncu kadrosu ve konusu gibi merak edilenler ise haberimizin devamında yer alıyor.

Oyuncu kadrosunda Emre Kıvılcım, Cemal Hünal, Levent Özdilek,  Ali Sinan Demir, Kaan Yalçın, Ege Atabek Uymaz, Gülenay Kalkan Ünlüoğlu, Oğuzhan Yarımay, Sezgin Erdemir, Ferhat Yılmaz gibi Türk oyuncular yer alıyor. Yabancı oyuncu kadrosunda ise  Alisher Uzoqov,  Javohir Zokirov,  Yulduz Rajabova,  Shahzoda Matchanova, Rano Shodiyeva, Rayxoun Ulesanova,  Tohir Saidov, Saide Rametova gibi isimler yer almaktadır.

Yapımı ve tasarımı başarılı yapımcı Mehmet Bozdağ'a ait olan  iddialı projenin birçok ülkede yayınlanması planlanıyor. Oyuncu kadrosu gibi kamera arkası da çok kalabalıktır. Birçok ülkeden özel ekipler gelmiştir. Genel yönetmeni Metin Günay, yönetmeni  Nurgissa Almurat, sanat yönetmeni Reza Himmeti ve görüntü yönetmeni ise Efe Kubilay'dır.

Harzemşahlar Devleti’nin son lideri Celalettin Harzemşah’ın hayatını konu edinen dizi Özbekistan'da yayın hayatına başlamıştır. İlk bölümü ile büyük ilgi görmüştür. Dizinin 2. bölüm tanıtımı da yayınlanmıştır. Özbekistan'da büyük ilgi uyandıran uluslararası projenin en kısa zamanda Türkiye ve birçok ülkede yayınlanması planlanıyor. Kuruluş Osman ve Diriliş Ertuğrul gibi iddialı dizilerin yapımını üstlenen Mehmet Bozdağ'ın bu proje ile adını dünyaca duyurarak büyük bir başarıya imza atması bekleniyor.