Star TV’nin sevilen ve büyük bir ilgiyle takip edilen dizileri arasında bulunan Sefirin Kızı, güçlü oyuncu kadrosuyla da öne çıkıyor. Dizinin ana teması aşk ve intikam olduğundan, her bir bölüm stres ve heyecan yaratıyor.

Star TV’nin sevilen ve büyük bir ilgiyle takip edilen dizileri arasında bulunan Sefirin Kızı, güçlü oyuncu kadrosuyla da öne çıkıyor. Dizinin ana teması aşk ve intikam olduğundan, her bir bölüm stres ve heyecan yaratıyor. Neslihan Atagül, Engin Akyürek ve Uraz Kaygılaroğlu gibi başarılı isimleri ise başrollerde görüyoruz. Sefirin kızı kitabının yazarı kimdir? Dizi bir roman uyarlaması mı? Gibi sorular, kullanıcılar tarafından sorgulansa da, aslında Sefirin Kızı romanı isminde bir eser yok. Sefirin Kızı senarist Sedef Nehir Erdem ve Ayşe Ferda Eryılmaz imzası taşıyor. Yönetmen koltuğunda da Emre Karakuşak bulunuyor.



Sefirin Kızı Konusu



Sefirin Kızı dizisi, çocuklukta tanışan Sancar ve Nare’nin hikayesini konu ediyor. Gariban bir aileden gelen Sancar, Bodrum’a tatile gelen bir büyükelçinin kızına sevdalanır. Bu iki çocuk her yaz tatilinde görüşürler ve birbirlerini çok severler. Senelerce sevdaları için mücadelede bulunurlar. Hikayenin sonunda kız oğlana kaçsa da, bu bir son değil başlangıçtır. Çünkü kavuştukları gün, Nare aniden ortadan kaybolur. Bir daha da onu gören ve duyan olmaz. Adı da böylece alaca kuş kalır.



Kimine göre Nare denize düşüp ölmüştür, kimiyse Nare’nin Avrupa’ya kaçtığını iddia eder. Başka bir aşık da onlara maniler ve türküler yakar. Nare ile Sancar’ın öyküsü, destansı bir hal alır. Evlendikleri gece ortadan kaybolan Nare, yine başka bir düğün gecesinde ortaya çıkıverir. Aradan dokuz sene geçmiştir. Düğün ise Sancar ve Menekşe’nin düğünüdür. Nare ise Sancar’a kızını getirmiştir.



Sefirin Kızı Karakterleri



Sancar Efe (Engin Akyürek)



1981 Ankara doğumlu olan başarılı oyuncu, Ankara Üniversitesi’nde Tarih bölümü okudu. Türkiye’nin Yıldızları isimli yarışma ile keşfedilen Akyürek, şimdiye kadar önemli dizi ve film projelerinde yer aldı. Yabancı Damat, Fatmagül’ün Suçu Ne, Kara Para Aşkı ve Sefirin Kızı, bunlardan bazıları.



Engin Akyürek, dizide Sancar karakterine hayat veriyor. Sancar, Muğla dışına çıkmamış gariban bir köylü çocuğudur. Kalbinde hep Nare’nin sevdası ve ihanetini taşır. Nare gittikten sonra hırs yapar ve çok zengin olur. Eskiden çalıştığı zeytinliklerin artık sahibidir. Öfkesi ve sevdası büyük olan Sancar, neşeyi de acıyı da büyük yaşar. Nare’den ümidini kesen Sancar, zor da olsa yeni bir evlilik kararı almıştır. Ancak düğün gecesi, Nare’den bir çocuğu olduğunu öğrenir.



Nare (Neslihan Atagül Doğulu)

Sakla Beni 4. Bölümde neler olacak? İncila, Mete’yi tehdit ediyor… Sakla Beni 4. Bölümde neler olacak? İncila, Mete’yi tehdit ediyor…


13 yaşında oyunculuk kariyerine adım atan Neslihan Atagül, Yaprak Dökümü ile tanındı. O günden bu yana ses getiren projelerin çoğunda oyunculuk deneyimi elde etti. 1992 İstanbul doğumlu olan Neslihan Atagül, 2016 senesinde Kadir Doğulu ile evlilik yaptı.



Sefirin Kızı oyuncu kadrosu arasında Neslihan Atagül başrollerden biri. Dizide Nare karakterini canlandırıyor. Büyükelçinin kızı olan Nare, İzlanda’da dünyaya gelmiştir. Yaşamının büyük bir çoğunluğu farklı ülkelerde geçer. Sancar’ın aşkını taşıyan, onun tarafından kovulmasına rağmen sevdasından ödün vermeyen bir kadın. Sancar’ın ardından çocuğuna tutunur ve acısını yüreğine gömer. Tek dünyası kızı Melek olmuştur artık. Nare, adeta bir savaşçı, zeki, kararlı ve dimdik ayakta duran bir karakterdir. Montenegro’da başına gelen talihsiz bir olay neticesinde, kızı Melek’i babasına emanet etmek üzere Muğla’ya dönmeye karar verir.



Gediz (Uraz Kaygılaroğlu)



Sefirin Kızı dizisinin oyuncuları arasında bir diğer önemli isim de Uraz Kaygılaroğlu. 1987’de dünyaya gelen başarılı oyuncu, Bilgi Üniversitesi’nin reklamcılık bölümünde öğrenim gördü. Pis Yedili ile profesyonel oyunculuğa adım attı. Ardından FOX TV’nin Harem dizisinde yer aldı. Oyunculuk dışında sunuculuk da yapan Uraz Kaygılaroğlu, reklam filmlerinde de oynadı. Şimdilerde Sefirin Kızı dizisindeki performansıyla isminden söz ettiriyor.



Muğla’nın köklü ve zengin bir ailesinden gelen Gediz, sevilen bir iş adamı. Aynı zamanda Sancar’ın da ortağı. Nare çocuğu ile Muğla’ya dönerken, uçakta Gediz ile tanışıyorlar. Her ikisi de birbirinden habersiz. Gediz Nare’yi gördüğü ilk andan itibaren ona aşık. Sancar’ın sevdalısı olduğunu öğrendikten sonra da aşkından vazgeçemiyor, fakat yakın dostuna da asla ihanet etmiyor. Nare ise Gediz’in aşkından bihaber. Onu yalnızca dostu olarak görüyor. Eğlenceli bir adam olan Gediz, kızdığında dünyaları yakabilecek güçte.



Yahya (Doğukan Polat)



1990 doğumlu Doğukan Polat, Kapalı Çarşı isimli diziyle oyunculuğa başlamıştı. Kadim Dostum gibi önemli dizilerde de yer aldı. Sefirin Kızı’nda ise Yahya karakterini canlandırıyor. Yahya, Sancar’ın erkek kardeşi ve Elvan’ın da eşidir. Arabalara ve futbola düşkündür. Genelde abisinin gölgesinde yaşar.



Elvan (Hivda Zizan Alp)



Tiyatro ve dizi/sinema oyuncusu olarak büyük başarılara imza atan Hivda Zizan Alp, 1990 senesinde İstanbul’da dünyaya gelir. 2017 senesinde Fi dizisiyle popülerliği artan oyuncu, Sefirin Kızı'ndaki performansıyla da öne çıkıyor. Dizide Yahya’nın eşini, Halisefe’nin ilk gelinini canlandırıyor. Elvan yetim ve öksüz bir kızdır, köyden konağa gelin olarak gider. Aşırı neşeli ve dobra bir karakter olarak da öne çıkar.



Güven (Erdal Küçükkömürcü)



Sefirin Kızı oyuncuları arasında Erdal Küçükkömürcü de var. Oyunculuk mesleği yanında seslendirme sanatçılığı da yapan Erdal Küçükkömürcü, ilgi gören birçok yapımda yer aldı. Bunlar arasında benim Dünyam, Devrim Arabaları, Kuzgun, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Kuzgun’u sayabiliriz. Sefirin Kızı’nda ise Nare’nin babası olarak karşımıza çıkıyor. Büyükelçilik yapan Güven, kumara düşkün bir adam. Bu yüzden başına gelmeyen olay kalmıyor. Kumar tutkusu ve para sevdası, kızı ve torununa da zarar veriyor. Hatta bu alışkanlıkları nedeniyle büyükelçilik görevinden de atılıyor.



Halise (Gonca Cilasun)



Tiyatro ve sinema oyuncusu olan Gonca Cilasun, 1966 senesinde dünyaya geldi. Oyunculuk bölümünden mezun olan Cilasun, Arka Sıradakiler dizisi ile büyük çıkış yakaladı. Sefirin Kızı’nda ise Sancar’ın annesini oynuyor. Nare’ye karşı bazen acımasız olan Halise, torunu ve çocukları için her şeyi yapabilecek güçte.



Sefirin Kızı Nerede Çekiliyor?



Sefirin Kızı’nın konusu kadar, çekim yeri de izleyenlerin hoşuna gidiyor. Dizi, Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerinde çekiliyor. Yurtdışı çekimleri de Karadağ’ın Montenegro kentinde yapıldı. Birkaç bölüm ise İsviçre’de çekildi.