Uyanış Büyük Selçuklu Başulu Hatun kimdir ? Başulu Hatun kimdir? Başulu Hatun hikayesi ve Başulu Hatun gerçekte var mı soruları her hafta sorulmaya devam ediyor.    Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde karşımıza Başulu Hatun karakteri ile çıkan Pınar Töre kimd

Uyanış Büyük Selçuklu Başulu Hatun kimdir ? Başulu Hatun kimdir? Başulu Hatun hikayesi ve Başulu Hatun gerçekte var mı soruları her hafta sorulmaya devam ediyor.   Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde karşımıza Başulu Hatun karakteri ile çıkan Pınar Töre kimdir?  Kaç yaşındadır?  29 Eylül Pazartesi akşamı TRT 1 ekranlarında ilk bölümü ile bizlerle birlike olan ve Trtr1'i Çukur dizisini karşısında bile reytinglere doyuracağa bezeyen  Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde çok dikkat çeken bir karakter olan Başulu Hatun ve Başulu Hatun karakterine hayat veren Pınar Töre dizileri ve Uyanış Büyük Selçuklu Başulu Hatun kimdir? sorularınızın cevapları haberimizde ... işte detaylar.

Bu akşam 24. yeni bölümü ile ekranlara gelecek olan dizide Başulu Hatun tarihte var mıdır? sorusu Hala daha sorulmaya devam ederken, Uyanış Büyük Selçuklu hikayesindeki Başulu Hatun karakteri gerçek mi sorusunun yanıtını sizler için araştırdık. Geçtiğimiz hafta Tapar'ın ''ana'' diye seslenmesi herkesi duygusallığı itmiş iken Bu akşam da Melikşah tarafından ifşa edilip edilmeyeceği de merakla sorulmaya devam edecek Başulu Hatun karakteriyle karşımıza çıkan Pınar Töre oyunculuk başarısıyla adından çok bahsettirirken, Başulu hatun hakkında tarihte net bir bilgi bulunmadığını sadece Melikşah'ın ilk eşi ve Sancar'ın annesi olduğunu sizlere söyleyebiliriz.

Uyanış Büyük Selçuklu Başulu Hatun kimdir?


Uyanış Büyük Selçuklu Başulu HAtun Sencer'in annesi olduğunu söylemiştik. Melikşah'ın ayrılmak durumunda kaldığı karısı olarak da söyleyeceğimiz Başulu Hatun dönemin en çok konuşulan isimlerinden olacak. Henüz başlamadan adından çok bahsettiren büyük sükselerle bizlerle olacağı söylenen Uyanış Büyük Selçuklu oyuncu kadrosu çok meraklı araştırılmaya başlamasının 2 ay olmasına rağmen merakla araştırılıyor.  Uyanış Büyük Selçuklu dizisi bu akşam da izlenme rekorlarını elinde barındıracağa benzerken, Mellikşah'ın ilk eşi çocuğunun anası ve hayatında yaşayıp yaşamadığını bile bilmediği Başulu Hatun ile ne zaman  karşılaşacağı merakla araştırılıyor. Dizinin başrol oyuncularından Uyanış Büyük Selçuklu Başulu Hatun karakteri ile karşımıza çıkan Pınar Töre kimdir?  Kaç yaşındadır ? gibi detaylar sizlerle.

Başulu Hatun

Başulu hatun Diğer adıyla Pınar Töre Uyanış Büyük Selçuklu dizisi oyuncuları ve konusu ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor . Ekin Koç Hatice Şendil, Gürkan Uygun gibi oyuncuların göz önünde bulunduğu Buğra Gülsoy dizisinde Başulu Hatun merak konusu oldu . oyuncu Pınar töre'nin can verdiği Başulu Hatun dizide Sencer'in annesi ve Sultan Melikşah'ın öldü sandığı eşi olarak hikaye de yer alıyor . Uyanış Büyük Selçuklu Başulu Hatun kimdir. İşte Başulu Hatun'u canlandıran  Pınar töre nin hayatı ile ilgili ayrıntılı bilgileri araştırdık.

Pınar Töre'nin hayatı


Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ile beraber gündeme geldi.  Melikşah'ın eşi ve Sultan Sencer'in annesi Başulu Hatun dizide Öyküye farklılık katmaya devam ediyor . Uzun hikaye Bakkal Esra karakterini canlandıran Pınar Töre , Aşk ve Ceza, anne dizilerinde rol aldı . Pınar Töre kimdir diyecek olursanız tiyatro sinema ve dizi oyuncusu yönetmen çevirmen 6 Kasım 1979 Ankara'da dünyaya gelmiştir. BilKent Üniversitesi oyunculuk bölümü mezunudur . Pınar Töre tiyatro oyunculuğunun yanısıra Şimdiye dek dizi ve filmde rol aldığı son oynadığı dizilerden Uzun Hikaye de Bakkal Esra karakterini canlandırdı . Aşk ve Ceza anca dizilerinde rol aldı , Dış dönümü,  supernova malafa ve uğurlamalar yeniden isimli tiyatro çalışmalarında yer aldı.

Başulu Hatun tarihteki önemi


Büyük Selçuklu 11. bölümde Sencer'in idam edilme kararı sonrasında ortaya çıkan Başulu Hatun herkesi merakta bırakmaktadır. Öte yandan Melikşah'ın öldü olarak bilinen annesi olarak da karşımıza çıkacak olan Başulu Hatun hikayesi şöyledir. Melikşah tahta çıkmak için eşini ve çocuğunu arkasından bırakmıştı ve Nizamülmülk teki herkese Melikşah eşinin öldüğünü söylemişti. Dede Korkut'un obasına yerleştirilen başulu hatun geçtiğimiz bölümde en çok merak edilen karakterlerden biri olmuştu