Tarih dizileri konusunda büyük çığır atlayan TRT 1 ekranlarında Uyanış Büyük Selçuklu dizisi merakla bekleniyor. Ağustos ayı içerisinde çekimlerinin başladığı belirtilen, Uyanış Büyük Selçuklu projesi ne zaman başlayacak sorusu yeni dizilerin başladığı E

Tarih dizileri konusunda büyük çığır atlayan TRT 1 ekranlarında Uyanış Büyük Selçuklu dizisi merakla bekleniyor. Ağustos ayı içerisinde çekimlerinin başladığı belirtilen, Uyanış Büyük Selçuklu projesi ne zaman başlayacak sorusu yeni dizilerin başladığı Eylül ayı itibariyle çok merakla aranıyor. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ne zaman başlayacak? Ağustos ayı içerisinde tanıtımının yayınlanmış olduğu Uyanış Büyük Selçuklu dizisi hangi kanalda? sorusunun cevabı TRT 1 olmakta iken tarihi dizi sevenler adeta başlama tarihine akın ediyor. Peki Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ne zaman başlıyor.



Uyanış Büyük Selçuklu ne zaman başlıyor?



Aylardır başlayacağı belirtilen ve sonrasında ise başlayacağı tarihin çok merak edildiği Uyanış Büyük Selçuklu dizisi için son günlere girildi. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ilk bölümü 28 Eylül 2020 Pazartesi günü dizi saatinde TRT1 ekranlarında başlayacak. Selçuklu İmparatorluğu'nun devlet yapısına savaşlarını ve ünlü padişah 1. Melikşah'ın hayatının anlatılacağı Uyanış Büyük Selçuklu dizisi Akli film yapımcılığında sunulmaya başlayacak.



Büyük Selçuklu Devleti'nin 3 padişahı olan Sultan Melikşah'ın hayatının anlatılacağı dizi de çok ünlü isimler de yer almakta. Özellikle dizinin oyuncu kadrosunda dikkat çeken ilk isim Gürkan Uygun olmakta iken TRT tarafından yapılan açıklamada ilk olarak İsim vermeden paylaşılmış ve isminin de Geçtiğimiz günlerde yayınlanan İki tanıtımında Uyanış Büyük Selçuklu olduğu belirtilmişti. Milyonlarca izleyicinin merakla beklediği diziden ilk görüntüler geldi. TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT 1’de yayınlanacak yeni dizinin ilk tanıtımını paylaştı. Eren, Twitter’dan Arapça, Urduca ve İngilizce olarak da yayınladığı mesajında "Kılıcın parlattığı, kalemin aydınlattığı bir çağın öyküsü... Yakında TRT 1’de." ifadelerine yer verdi.

Sakla Beni 4. Bölümde neler olacak? İncila, Mete’yi tehdit ediyor… Sakla Beni 4. Bölümde neler olacak? İncila, Mete’yi tehdit ediyor…


Yapımı çok kuvvetli



Dizi rekabetinin en üst sıralarda yaşandığı Pazartesi günü ekranlarda olacak olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin akıbeti çok merakla beklenmekte. Yeni yayın döneminde çok büyük ses getireceği takip edilen Uyanış Büyük Selçuklu 28 Eylül Pazartesi günü ekranlarda olacak.



Tarihi bir dizi



Daha önce yayınlanan Diriliş Ertuğrul, Filinta, payitaht Abdülhamid ,ya istiklal ya ölüm dizilerinin de yayınlandığı gibi bu tarihi dizilere Uyanış Büyük Selçuklu dizisi , güçlü bir yapım olarak eklenecek.



Gerek kıyafetleri, gerek kostümleri, mekanları ve hikayesi ile bütün dikkatleri şimdiden üzerinde toplamayı Başaran Uyanış Büyük Selçuklu dizisi hakkında konusu ve oyuncularını da araştırdığımız haberimizi sizlerle paylaşacağız.