TRT1 ekranlarında 28 Eylül Pazartesi günü yayınlanmaya başlayan ve yayınlandığı günden beri büyük ilgi gören tarihi dizi, Uyanış Büyük Selçuklu dizisi gündemden düşmüyor. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi gerek oyuncu kadrosu gerek senaryosu gerek ise çekildi

TRT1 ekranlarında 28 Eylül Pazartesi günü yayınlanmaya başlayan ve yayınlandığı günden beri büyük ilgi gören tarihi dizi, Uyanış Büyük Selçuklu dizisi gündemden düşmüyor. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi gerek oyuncu kadrosu gerek senaryosu gerek ise çekildiği mekanlar ile beğeniyi topluyor. TRT1 ekranlarının sevilen tarihi dönem dizisi, Pazartesi günleri yayınlanıyor. Her hafta Pazartesi günü TRT1 ekranlarında yeni bölümü ile izleyicisi ile buluşan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi, bu hafta 15. bölüm ile ekranlara gelecek. Dizinin başrol oyuncuları kadar yan rol oynayan oyuncuları da merak konusu oldu. Dizide Ebul Kasım rolünü oynayan oyuncu bu haftanın en çok araştırılan isimlerinden birisi olmayı başardı. Peki, Uyanış Büyük Selçuklu Ebul Kasım kimdir, gerçek adı nedir ? Uyanış Büyük Selçuklu Emre Erçil'in daha önce oynadığı diziler neler ?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde yer alan oyuncular, dizideki karakterleri kadar dizideki karakterlerin gerçek hayattaki hayatları da merak ediliyor. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi oyuncu kadrosunda yer alan Emre Erçil'de bu merak edilen isimler arasında yerini aldı. Emre Erçil, dış görünüşü nedeniyle daha çok tarihi diziler de ve polisiye tarzındaki diziler de yer alıyor. Farklı ve karakteristik yüzü ile dizilerin aranan yüzlerinden olmayı başarıyor. Aynı şekilde Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde de canlandırdığı karakter ile dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Peki, başarılı oyuncu gerçekte kimdir ? Uyanış Büyük Selçuklu Ebul Kasım gerçek adı ne ? Emre Erçil oynadığı diziler neler ?



Emre Erçil kimdir ?

Emre Erçil 17 Mayıs 1971 yılında İstanbul'da doğmuştur. 49 yaşındaki başarılı oyuncu şimdilerde Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Ebul Kasım rolünü oynamaktadır. Emre Erçil, Bilkent Üniversitesi'nde tiyatro eğitimi almıştır. Oyunculuk kariyerine tiyatro ile başlayan ünlü isim 2010 yılında televizyon ekranlarında yer almaya başlamıştır. Emre Erçil'in boyu 181'dir. Emre Erçil, Behzat Ç. dizisindeki Bahri rolü ile üne kavuşmuştur. Behzat Ç. dizisinden sonra Fikret karakteri ile İçimdeki Fırtına dizisinde ve Nerdesin Birader dizisinde de Kıbrıslı rolü ile ekranlara gelmiştir. Sonrasında avukat rolünü üstlendiği İçerde dizisi ile izleyenlerle buluşurken yine bir tarihi dönem dizisi olan Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Reyhan Ağa karakterine hayat vermiştir. Bunun yanında Milat dizisinde Rafael karakterini, Ulan İstanbul dizisinde ise tefeci rolünü canlandırmıştır. En uzun soluklu projesi ise Diriliş Ertuğrul olmuştur. Başarılı oyuncu Emre Erçil, Diriliş Ertuğrul adlı dönem dizisinde Arıkbuka karakterini canlandırmış ve oldukça beğeni toplamıştır. Ancak ün kazandığı ve izleyenler tarafından en sevilen karakteri yine de Behzat Ç. dizisindeki karakteri olmuştur. Behzat Ç. dizisinde hayat verdiği Bahri karakteri akıllara kazınmıştır.

Emre Erçil oynadığı diziler neler ?

2010 Behzat Ç. - (Bahri)

2014-2019 Diriliş Ertuğrul (Arıkbuka)

2014-2015- Ulan İstanbul (Tefeci)

2015 Milat (Rafael)

2015-2017 Muhteşem Yüzyıl Kösem (Reyhan Ağa)

2016-2017 İçerde (Avukat)

2017 Nerdesin Birader (Kıbrıslı)

2017 İçimdeki Fırtına (Fikret)

2020 Uyanış Büyük Selçuklu (Ebul Kasım)