Uyanış Büyük Selçuklu Hasan Sabbah kimdir ? HasanSabbah kimdir? Hasan Sabbah hikayesi ve Hasan Sabbah nasıl öldü? Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde karşımıza Hasan Sabbah karakteri ile çıkan Gürkan Uygun kimdir?  Kaç yaşındadır? Geçtiğimiz hafta 29 Eylül Pa

Uyanış Büyük Selçuklu Hasan Sabbah kimdir ? HasanSabbah kimdir? Hasan Sabbah hikayesi ve Hasan Sabbah nasıl öldü? Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde karşımıza Hasan Sabbah karakteri ile çıkan Gürkan Uygun kimdir?  Kaç yaşındadır? Geçtiğimiz hafta 29 Eylül Pazartesi akşamı TRT 1 ekranlarında başlayan ve Çukur dizisi ile kafa kafaya gideceğiz benzeyen Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde çok dikkat çeken bir karakter olan Hasan Sabbah ve Hasan Sabbah karakterine hayat veren Gürkan Uygun dizileri ve Uyanış Büyük Selçuklu Hasan Sabbah kimdir? sorularınızın cevapları haberimizde ... işte detaylar.

Uyanış Büyük Selçuklu Hasan Sabbah kimdir


Yaz mevsiminden beri başlayacağı söylenilen ve çok büyük reklamlarla karşımıza çıkan Uyanış Büyük Selçuklu oyuncu kadrosu çok meraklı araştırılmaya Bu hafta da devam ediyor. Uyanış Büyük Selçuklu 2. bölümüyle bu akşam TRT 1 ekranlarında olacak iken dizinin başrol oyuncularından Uyanış Büyük Selçuklu Hasan Sabbah karakteri ile karşımıza çıkan Gürkan Uygun kimdir?  Kaç yaşındadır ? gibi detaylar sizlerle.

HASAN SABBAH

1050 ve 1124 yılları arasında yaşayan Hasan Sabbah, Haşhaşi Fedai grubunun kurucusu olarak tarihe adını kazımışTIR. Çevresindeki herkesten çok yüksek bir ilme ve din anlayışına hakim olan Hasan Sabbah, otoriter bir lider olduğu bilinmektedir. Henüz yedi yaşında iken ilme istidadı görülen Hasan Sabbâh özellikle din âlimi olmak istiyordu.

Din Alimi olmak adına çok çalıştı

Bunun için III. (IX.) yüzyıldan itibaren dâîlerin önemli faaliyet merkezi haline gelen Rey şehrine yerleşerek tahsiline burada devam etti ve on yedi yaşına kadar ailesinin mensup olduğu İmâmiyye Şîası'na bağlı kaldı. Bir gün Emîre Zarrâb adlı bir Fâtımî dâîsiyle karşılaştı ve onun konuşmalarından etkilenerek İsmâiliyye mezhebine intisap etti. 464'te (1072) Rey'e gelen Irak bölgesi başdâîsi İbn Attâş, Hasan Sabbâh'ın kabiliyetli bir kimse olduğunu anladı ve ona Fâtımî Halifesi Müstansır-Billâh'ın yanına gitmesini, Dârülhikme'de İsmâilî mezhebi hakkında bilgi edinmesini ve esrâr-ı ilâhiyyeyi öğrenmesini tavsiye etti. Hasan Sabbâh, bu tavsiyeye uyarak 464 (1072) veya 467'de (1075) İsfahan yöresinde İbn Attâş'ın vekili sıfatıyla iki yıl davette bulunduktan sonra Azerbaycan, Meyyâfârıkīn, Musul, Sincar, Rahbe, Dımaşk, Sayda ve Sûr üzerinden Akkâ'ya varıp deniz yoluyla Mısır'a geçti. 471'de (1078) Kahire'ye ulaştı ve başdâî Ebû Dâvûd tarafından karşılandı. Halife Müstansır-Billâh ile görüştü (İbnü'l-Esîr, IX, 448; X, 237) ve yakın ilgisine mazhar oldu (bazı rivayetlerde onun halife ile görüşmediği ifade edilir; Cüveynî, III, 114). Müstansır-Billâh onu hüccet (vekil) seçti ve ileride Horasan'da kendisi adına davette bulunmasını istedi.

Nizârî-İsmaili Devleti'nin Lideri
4 Eylül 1090 - 23 Mayıs 1124

Yerine gelen   Kiyâ Büzürgümmîd

Kişisel bilgiler

Doğumy. 1050
Kum

Ölüm 23 Mayıs 1124
Alamut Kalesi, Kazvin

Dini  Nizarî İsmailî

Askerî hizmeti

Çatışma/savaşları1.Alamut Savaşı

2.Alamut Savaşı

35 sene kaleden çıkmamıştır


Hasan Sabbah kordonu Haşhaşi Fedai grubunun suikast düzeni şeklinde işleyen farklı askeri bilgileri ile tanınmakta iken öte yandan Alamut Kalesi'nde 35 sene boyunca hiç çıkmaması ile de çok tanınmaktadır

Hasan Sabbah rolüyle karşımıza çıkan Gürkan Uygun kimdir ?

Gürkan Uygun (d. 27 Mayıs 1974, İzmit) Gürcü asıllı Türk tiyatro, dizi ve film oyuncusu. Kurtlar Vadisi serisinde 9 yıl boyunca canlandırdığı Memati Baş karakteriyle tanındı. Lise yıllarında tiyatro ile tanıştı. 1990 yılında amatör tiyatroya başladı. Ardından Dormen Tiyatrosu'nda eğitim aldı. 1994 yılında televizyon dizilerinde rol almaya başladı.Tatlı Kaçıklar, Böyle mi Olacaktı, Yedi Numara, Deli Yürek, Şapkadan Babam Çıktı adlı dizilerde rol aldı. Kurtlar Vadisi serisinde 9 yıl boyunca Memati Baş karakterini canlandırdı.

Daha sonra birkaç bölüm için Muhteşem Yüzyıl dizisinde Mimar Sinan karakterini oynadı. 2013-2015 tarihleri arasında yayınlanan Kaçak dizisinde Serhat Hakeri karakterini canlandırdı. 2018-2020 yılları arasında Payitaht: Abdülhamid dizisinde Halil Halit Bey karakterini canlandırdı.TRT 1'in 28 Eylül 2020'de yayınlanmaya başlanacak Uyanış: Büyük Selçuklu adlı Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nu anlatacak dönem dizisinde Haşhaşîler'in lideri Hasan Sabbah'ı canlandıracaktır.

Doğum  27 Mayıs 1974 (46 yaşında)
İzmit, Kocaeli, Türkiye

Milliyet Türkiye

Etnik köken Gürcistan

Meslek Tiyatro, dizi ve film oyuncusu

Etkin yıllar  1990-günümüz

Memleket  Sakarya

Evlilik  Şebnem Ceylan (e. 2008)