Tarihte önemli bir yere sahip olan ve Anadolu Selçuklu Devleti'nde önemli görevler yapan Kılıçarslan'ın kim olduğu merak ediliyor. Anadolu Selçuklu Devleti'nin önemli isimlerinden olan ve yaptıkları, hayatı ile tarihte önemli yer etmiş olan Kılıçarslan k

Tarihte önemli bir yere sahip olan ve Anadolu Selçuklu Devleti'nde önemli görevler yapan Kılıçarslan'ın kim olduğu merak ediliyor. Anadolu Selçuklu Devleti'nin önemli isimlerinden olan ve yaptıkları, hayatı ile tarihte önemli yer etmiş olan Kılıçarslan kimdir araştırılıyor. TRT 1 ekranlarında yayınlanan tarihsel olayları anlatan dönem dizisinde konu edilecek olan Kılıçarslan kimdir soruları gündemi meşgul etmeye başladı. Uyanış Büyük Selçuklu dizisiyle adından sıkça bahsedilmeye başlayan Kılıçarslan'ın Anadolu Selçuklu Devleti'nin kurucusu olan hükümdarın oğlu olduğunu görüyoruz. Anadolu Selçuklu Devleti'nin kurucusu Kutalmışoğlu Süleyman Şah'ın düşmana korku salan oğlu Kılıçarslan, tarihte yüzlerce savaşa katılmıştır. Düşmanla kılıç kılıca savaşan Kılıçarslan ikinci Anadolu Selçuklu sultanıdır. İkinci Anadolu Selçuklu sultanı Kılıçarslan, Uyanış Büyük Selçuklu dizisine geliyor.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Sultan Melikşah, geçen bölümde sultan Kılıçarslan'ın adından bahsetti. Sultan Melikşah'ın Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Kılıçarslan'ın adını kullanmasıyla da izleyenler merak etmeye başladı. Melikşah'ın Kılıçarslan'dan bahsetmesi ve dizide adının geçmesiyle beraber diziye Kılıçarslan'ın dahil olacağı konuşuluyor. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde ikinci Anadolu Selçuklu sultanı Kılıçarslan'ın kim olduğu, hayatı merak edildi. Anadolu Selçuklu Devleti'nin kurucu Süleyman Şah'ın oğlu olan Kılıçarslan'ın tarihteki yeri ve önemi yadsınamaz. Kılıçarslan kimdir?

Kılıçarslan Kimdir?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde adının geçmesi ve sultan Melikşah'ın sultan Kılıçarslan'dan bahsetmesiyle birlikte diziye gelecek yeni sultan belli oldu. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi 22. bölümünde yer verdiği sahne ile yeni sultanın geleceğini de müjdeledi. Tarihi, geçmişi kronolojik bir sırayla anlatan Uyanış Büyük Selçuklu dizisine sultan Kılıçarslan geliyor. Kılıçarslan'ın diziye gelmesi ile birlikte Kılıçarslan'ın kim olduğu merak edildi. Kılıçarslan'ın net doğum tarihi bilinmese de çoğu kaynağa göre Kılıçarslan 1079 yılında doğmuştur. 1079 yılında dünyaya gelen Kılıçarslan'ın babası Anadolu Selçuklu Devleti'nin kurucusudur. Anadolu Selçuklu Devleti'nin kurucusu olan Kutalmışoğlu Süleyman Şah'ın oğlu Kılıçarslan, tarihte en güçlü sultanlardan biri olmuştur.

Kılıçarslan, Haçlılarla yaptığı mücadeleler ile tanınır. Kılıçarslan, Haçlılarla mücadele etmiştir ve bunun yanında Anadolu’da yaptığı seferlerle de devletine büyük katkılar sağlamıştır. Kılıçarslan Danişmendli Devleti'ni yok etmek için elinden geleni yapmıştır. Devletini korumak için Danişmendli Devleti ile büyük savaşlar vermiştir. Kılıçarslan, sultan olduğu son dönemlerde devletinin başkentini Malatya yapmıştır. Devletinin başkentini Malatya yapan Kılıçarslan, devletini Doğu Anadolu'nun en güçlü devleti haline getirmiştir. Kılıçarslan'ın dedesi Kutalmıştır. Dedesi Kutalmış döneminden beri devam eden taht savaşlarına Kılıçarslan'da katılmıştır. Büyük Selçuklu devletinin hükümdarı olmak isteyen ve toprakları ele geçirmek isteyen Kılıçarslan, Musul'u ele geçirmiştir. Büyük Selçuklu Devleti sultanı adına okunacak hutbeyi kendi adına çeviren Kılıçarslan, Büyük Selçuklu tahtına adaylığını göstermiştir.

Kılıçarslan genç yaşta ölen sultanlar arasındadır. Kılıçarslan genç yaşta vefat etmiştir. 28 yaşında hayatını kaybeden Kılıçarslan, genç ve kuvvetli olduğu yaşında hayatını kaybetmiştir. Kılıçarslan 1107 yılında ölmüştür. Kılıçarslan'ın ölümü sonrasında Haçlılar’a karşı yürütülen mücadele ve Anadolu Selçuklu Devleti’nin siyasi birliği kötü etkilenmiştir. Ayrıca Kılıçarslan'ın genç yaşta ölmesiyle  Anadolu Selçukluları fetret devri içine girmiştir.



Uyanış Büyük Selçuklu Kılıçarslan Kim Olacak?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve tarihsel olayları gerçek bir dille anlatan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi, tüm hızıyla devam etmektedir. Uyanış Büyük Selçuklu'nun yayınlanan son bölümünde sultan Melikşah'ın bir sahnesi izleyenlerin dikkatini çekmiştir. Sultan Melikşah'ın sahnesinde sultan Kılıçarslan'a seslenmesi ve Kılıçarslan'dan bahsetmesi dikkatlerden kaçmamıştır. Sultan Melikşah'ın Kılıçarslan'ın adını kullanmasından sonra ise izleyenler Kılıçarslan'ın kim olduğu ve Kılıçarslan'ı hangi oyuncunun oynayacağını merak etmeye başladı. Uyanış Büyük Selçuklu Kılıçarslan'ın kim olacağı araştırılıyor. Uyanış Büyük Selçuklu Kılıçarslan'ı başarılı bir oyuncu oynayacak. Yer aldığı dizilerdeki üstün oyunculuk performansı ve yakışıklılığı ile Barış Kılıç'ın dizinin oyuncu kadrosuna dahil olması bekleniyor.

Kılıçarslan'ın dizide genç yaşta olmasına bağlı olarak da dizide Kılıçarslan'ı oynayacak olan oyuncunun da genç ve kuvvetli görünmesi gerekiyor. Uyanış Büyük Selçuklu Kılıçarslan'ı başarılı oyuncu Barış Kılıç'ın oynaması bekleniyor. Uyanış Büyük Selçuklu'da Kılıçarslan'ı oynayacak olan oyuncunun Barış Kılıç olacağı düşünülüyor.

Uyanış Büyük Selçuklu Kılıçarslan Gerçekte Kim?

Uyanış Büyük Selçuklu Kılıçarslan gerçekte başarılı oyuncu Barış Kılıç'tır. Barış Kılıç, 2004 yılından beri dizilerde yer almaktadır. Son olarak Yasak Elma'da Kaya karakterine hayat vermiştir. Barış Kılıç'ın Uyanış Büyük Selçuklu'da Kılıçarslan olacağı düşünülüyor.



Barış Kılıç Kimdir?

Şimdilerde Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Sultan Kılıçarslan'ı oynaması beklenen Barış Kılıç'ın kim olduğu merak ediliyor. Barış Kılıç, 21 Şubat 1978 yılında Malatya Arguvan'da doğmuştur. 43 yaşındaki Barış Kılıç, Malatyalıdır. Barış Kılıç, İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olmuştur. Diğer oyunculara kıyasla üniversitede oyunculuk veya tiyatro okumayan Barış Kılıç, iktisat okumuştur. Barış Kılıç'ın ilk oyunculuk deneyimi 2004 yılında Bütün Çocukları dizisi ile olmuştur. Barış Kılıç ilk dizisi olan Bütün Çocukları'nda Mert karakterine hayat vermiştir. Barış Kılıç evlidir.Barış Kılıç 2007 yılında eşi Ayşegül Kılıç ile evlenmiştir. Ayşegül Kılıç ile 14 senedir evli olan Barış Kılıç'ın 2 çocuğu vardır. Barış Kılıç'ın Batu ve Emir adında iki tane oğlu vardır. Barış Kılıç'ın boyu 1.90 m ve kilosu 83 kilodur. Barış Kılıç'ın burcu balıktır.



Barış Kılıç Oynadığı Diziler

Başarılı oyuncu Barış Kılıç 2004 yılından bu yana pek çok dizide oynamıştır. Barış Kılıç'ın dizileri; Yasak Elma, Evlat Kokusu, Oyunbozan, Seni Seviyorum Adamım, Güllerin Savaşı, Merhaba Hayat, Adını Feriha Koydum, Lale Devri, Sakarya Fırat, Aynadaki Düşman, Vazgeç Gönlüm, Leylan ve Bütün Çocuklarım'dır.