TRT1 ekranlarında yayınlanan dönem dizisi olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi hız kesmeden devam ediyor. Her hafta Pazartesi günü yeni bölümü ile izleyenleri ile ekranlara gelmeye devam ediyor.

TRT1 ekranlarında yayınlanan dönem dizisi olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi hız kesmeden devam ediyor. Her hafta Pazartesi günü yeni bölümü ile izleyenleri ile ekranlara gelmeye devam ediyor. Başarılı ve usta oyuncu kadrosu ile Uyanış Büyük Selçuklu'da heyecan bitmek bilmiyor. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi Pazartesi akşamları reyting konusunda da oldukça iyi bir konumda yer alıyor. Büyük bir izleyici kitlesine sahip olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisine yeni oyuncu transferi yapıldı. Başarılı diziye başarılı bir isim dahil oldu. Uyanış Büyük Selçuklu oyuncu kadrosuna Mansur karakteri eklendi. Uyanış Büyük Selçuklu devletinde Mansur karakterine Nizamettin Özkaya hayat veriyor. Peki, Uyanış Büyük Selçuklu Mansur kimdir ? Uyanış Büyük Selçuklu Nizamettin Özkaya kimdir ?



Uyanış Büyük Selçuklu Mansur gerçek hayatta var mı ? Tarihte Mansur karakteri var mı ?

Araştırmalara ve bulgulara bakıldığında Selçuklu Devleti içerisinde Mansur adında bir karaktere dair bir bulgu bulunmamıştır. Mansur karakterinin gerçek hayatta Selçuklu Devleti'nde var mı yok mu net olarak bilinmiyor.

Nizamettin Özkaya kimdir ?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisine Mansur karakteri ile dahil olan Nizamettin Özkaya'nın hayatı oldukça merak ediliyor. Oyunculuk kariyeri boyunca bakıldığında genellikle tarih dizilerinde yer alan başarılı oyuncu Nizamettin Özkaya, şimdilerde TRT1'in sevilen tarihi dönem dizisi Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Mansur karakterine hayat veriyor. Nizamettin Özkaya 1979 doğumlu bir oyuncudur. 41 yaşındaki başarılı oyuncu Özkaya, Isparta'da dünyaya gelmiştir. Nizamettin Özkaya 181 boyundadır ve 80 kilodur. Nizamettin Özkaya ilk olarak 2018 ve 2019 yılları arasında Mehmetçik Kut’ül Amare'da rol almıştır. Mehmetçik Kut’ül Amare 'ın ardından yine tarihi bir dizi olan Payitaht Abdülhamid'da 2019 yılında rol almıştır. Yine 2019 senesinde Şampiyon ve Araf 3 projelerinde başarılı bir performans göstermiştir. Bu projeler ile yetinmemiş sonrasında yine 2019 senesinde Ferhat ile Şirin dizisinde oyunculuk yapmıştır. Tarihi diziler ile devam eden oyunculuk hayatına 2020 yılında Kuruluş Osman dizisini de eklemiştir. Şimdilerde oynadığı Uyanış Büyük Selçuk dizisinde canlandırdığı Mansur karakterinden önce Arıza dizisinde yer almıştır.

Nizamettin Özkaya oynadığı diziler;

Uyanış Büyük Selçuklu – 2020

Arıza – 2020

Kuruluş Osman – 2020

Ferhat ile Şirin – 2019

Araf 3 (Hoca) – 2019

Şampiyon – 2019

Payitaht Abdülhamid – 2019

Mehmetçik Kut’ül Amare – 2018 / 2019

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi konusu;

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde; Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun devlet yapısını, siyasi olaylarını, savaşlarını anlatır. Bunun yanında dizide Melikşah'ın hayatını ele almaktadır. Selçuklu Devleti'nde yaşanan olaylar, savaşlar ve devlet ilişkilerini anlatmaktadır. Dizinin yönetmeni Emre Konuk'tur. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin senaryosunu ise Serdar Özönalan ve Emre Konuk kaleme almaktadır. Akli Film imzalı dizi 14 bölüm yayınlanmıştır. 7 Ocak Pazartesi 2020 günü 15. bölümü yayınlanacaktır.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi oyuncu kadrosu;

Buğra Gülsoy,

İlker Kızmaz,

Ekin Koç,

İsmail Ege Şaşmaz,

Osman Sonant,

Ali Gözüşirin,

Bülent Alkış,

Gürkan Uygun,

Hatice Şendil,

Leyla Lydia Tuğutlu,

Mehmet Özgür,

Sevda Erginci yer almaktadır.