Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley, 2021 yılında dünyanın birçok bölgesinde kıtlık salgını olacağını açıkladı. Corona virüsünden daha fazla sayıda insanı etkilemesi beklenen kıtlık salgınının insanların güvenli gıda ve su gibi ihtiyaçlara

Ziraat Bankası bugünden sonra ödeme yapacak! 50.000 TL'ye kadar hemen başvuru yapılacak! Ziraat Bankası bugünden sonra ödeme yapacak! 50.000 TL'ye kadar hemen başvuru yapılacak!
Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley, 2021 yılında dünyanın birçok bölgesinde kıtlık salgını olacağını açıkladı. Corona virüsünden daha fazla sayıda insanı etkilemesi beklenen kıtlık salgınının insanların güvenli gıda ve su gibi ihtiyaçlara ulaşımını büyük oranda engelleyeceği uyarısı yapıldı.

Gelecek 12-18 ay içerisinde karşı karşıya kalınacak kötü olayların büyük bir trajedi olacağına değinen Beasley, 2020 yılında küresel gıda kıtlığını ABD ve diğer dünya devlerinin trilyon dolarlık teşvik programları ve yardımları sayesinde önlediklerini, ancak 2021'de bu kadar paranın olmayacağını ve kıtlık sorunlarının özellikle gelişmeye devam eden ve gelişmemiş ülkelerde etkili olacağını açıkladı.

BM bünyesindeki yetkili, gelecek yıl 30 ülkede kıtlık yaşanabileceği konusunda şimdiden hızlıca harekete geçilmesi gerektiğini ve fonlar ayrılması gerektiğini açıkladı.