Kripto para dünyasında, Ripple davası kadar önemli olan diğer bir dava olan Tether davasında uzlaşmaya varıldı… Son dönemde ciddi bir yükseliş içinde olan kripto paralarla ilgili en önemli gündem maddeleri arasında, görülen davalar var. Ripple için ilk d

Kripto para dünyasında, Ripple davası kadar önemli olan diğer bir dava olan Tether davasında uzlaşmaya varıldı…

Pınar Deniz Ceylin’in Karakterine Büründü Pınar Deniz Ceylin’in Karakterine Büründü

Son dönemde ciddi bir yükseliş içinde olan kripto paralarla ilgili en önemli gündem maddeleri arasında, görülen davalar var. Ripple için ilk duruşma yapılırken, kripto para dünyasının gözü kulağı diğer bir dava olan Bitfinex-Tether davasındaydı. Tether’in sahibi olan şirket Bitfinex, savcılıkla uzlaşmayı kabul etti ve yaklaşık 18 milyon dolar ceza ödedi.



Tether nedir, neden dava açıldı?


Tether, Bitcoin gibi madencilikle üretilmiyor ve insanların ihtiyacı kadar üretiliyor. Bir Tether birimi aslında, bir dolara karşılık geliyor ve bundan dolayı Tether, stablecoin olarak adlandırılıyor. Başsavcılıksa, iddiasında Tether’in bir dolar karşılığı olmadığı halde, üretici şirket iFinex’in yalan beyanda bulunduğunu ve dolayısı ile Tether sisteminin bir yalana dayandığını aktarıyor. 


2017 yılında Tether’in bir değeri bulunmuyordu ancak bugün tüm Bitcoin borsalarında, BTC/USDT gibi birimlerde yer alan USDT, aslında ABD doları değil ve Tetheri ifade ediyor. Dava şimdilik sona ermiş gibi görünüyor ancak Bitfinex, iki sene boyunca ABD mahkemelerine Tether rezervleri ile ilgili rapor iletmeyi sürdürecek. Buna ek olarak New York’lu kullanıcıların Tether işlemleri sonlandırılacak.