Yaz sezonuna hazırlık başlamak üzere. Romantik komedi yaz dizileri, tüm bir sezon bol acıtasyonlu, mafyalı dram ve aksiyon dizileri sonrası nefes gibi gelip iç açtığı bir gerçek.

Yaz sezonuna hazırlık başlamak üzere. Romantik komedi yaz dizileri, tüm bir sezon bol acıtasyonlu, mafyalı dram ve aksiyon dizileri sonrası nefes gibi gelip iç açtığı bir gerçek.

Ülkemizde toplumsal ruh sağlığımız için gerekli olan sıcak komedi dizilerin yerine bolca dram dizileri mevcut. Neyse ki yaz dönemi kanallar romantik komedi dizilerine yer vermeye çalışıyor. Geçen senenin tutan romantik komedi yaz dizisi Hande Erçel ve Kerem Bursin'in yer aldığı Sen Çal Kapımı dizisi olmuştu. Maalesef onunda reytingleri bol dram dizilerine yenik düşmeye başladı. Ama panik yok. Yaz dönemi gelmek üzere. Kanallar yeni dizilerinin hazırlıklarına başladı bile. Şimdilik sadece tek bir kanalın romantik komedi dizisi için anlaştığını öğrensek de enseyi karartmayalım.

Türkmax kanalından TGRT'ye görünce bu da vardı evet diyeceğiniz yaz sezonu dizilerini sizler için derledik. Kimi aldı yürüdü kimi ise reytinglere kurban gitti ve adının hakkını vererek tam bir yaz dizisi olarak veda etti.

Ekranlarda gülmeyi ve sevmeyi yormadan anlatan iç açıcı yaz dizilerini hatırlayalım. Tabi sezonun başlamasıyla kimisi drama zaman zaman çevrilmişti ama.. Mutlaka unuttuklarımız hatırlayınca aaa diyeceklerimiz olacaktır. Lütfen onları yoruma eklemeyi unutmayın :)

Bu arada bu dizileri bulabilirseniz bir göz atmayı deneyin deriz. Şimdinin bir birine benzeyen zorlama Netflix yada ana akım dizilerinden sonra emin olun çok iyi gelecektir.

İşte unutulmaz sıcaklık içeren yaz dizileri;

AŞK OYUNU

Tam anlamıyla romantik komedi aşk dizilerinin atası diyebileceğimiz Aşk Oyunu yayınlandığı dönem çok beğenilmişti. O zamanlar henüz cemiyet hayatına gireceği evliliği yapmamış ve adının hala Yasemin Ergene ve dönemin yakışıklı popçusu Keremcem'in başrolünde yer aldığı Aşk Oyunu eğlenceli senaryosu, esprileri ve müzikleri ile hala akıllarda. Gürgen Öz'ün özellikle parladığı dizi olan Aşk Oyunu'nda şimdiki dizilerin aksine jönümüz zengin ama karizmatik değil. Zengin ama babasından oldukça korkan iş güç yerine tek derdi gezmek olan karizma yerine komik Sarp Teksoy son skandalı sonrası babası tarafından tek kuruş verilmeden evden kovulur. Parasız kalan Sarp minibüse para vermeden gizlice biner ve tam şoförden dayak yiyecekken, fakir fabrika kızımız Ekin durumu anlar ve Sarp'ı kurtarır. Sarp, babasının yeniden himayesine girmek için Ekin'e para karşılığı sahte bir evlilik teklif eder ve olaylar başlar.



AŞKIM AŞKIM

Emel Sayın, Mehmet Ali Erbil, Durul Bazan, Doğa Rutkay, Engin Günaydın, Yeliz Yeşilmen, Ayumi Takano gibi isimlerin yer aldığı bu eğlenceli dizi Türk dizi tarihinin şu an pek alışık olmadığı tarzdaydı. Zümrüt ve Şener evlerinin alt katını restoran olarak işleten bir çifttir. Şener her ne kadar karısından korksa da evdeki hizmetçi Gözde'nin peşinde ayrılmaz. Dizideki günlerden her ayın 10'u ve Strangers in The Night esprisi hala akıllardadır. Restoranın Japon aşçısı Makiko ile kendisine aşık Tarık Usta, evin kızı Layla'ya platonik aşık salak garson Necati ile izleyenlere oldukça eğlenceli günler yaşatmıştır.



TATLI KAÇIKLAR

Başrollerinde Yalçın Menteş ve Mehmet Ali Erbil'in oynadığı, oyuncu kadrosunda İsmet Ay, Erol Günaydın, Dursun Ali Sarıoğlu, Yıldız Kaplan, Buket Dereoğlu, Neslihan Yeldan ve Cango gibi oyuncuların olduğu Türk televizyon tarihinin yine farklı ve efsane komedi dizilerinden biridir. Dizide İsmet Ay ve Erol Günaydın kadın karakterleri canlandırmıştır. Dizi Türk dizi tarihinde emsali gelmemiş bir dizi olarak yer edinir.



BİZ SİZE AŞIK OLDUK

Beyaz, Meltem Cumbul, Levent Üzümcü, İlker Aksum gibi isimlerin yer aldığı diziye Şener Şen'de son bölümde konuk oyuncu olmuştur. Kadın Erkek ilişkilerinin anlatıldığı dizi yine Türk televizyon dizi tarihinde farklı tarzda sayılabilecek işlerden biridir.



AVRUPA YAKASI

Gülse Birsel'in senaryosunu üstlendiği Avrupa Yakası hala YouTube'da en çok izlenen dizi konumunda. Dizide yer alan pek çok oyuncu ünlenirken dizi hala Türk dizi tarihinin en komedi dizilerinden gösterilir. Gülse Birsel'in muhteşem gözlem yeteneği tam anlamıyla kafa dağıtmalık bir sitcom.



AFİLİ AŞK

Pek eskilerden sayılmasa da son dönem romantik komedi dizilerine fark atmış bir kalitede olan Afili Aşk dizisinde de jönümüz karizmatik yerine komedi şeklindedir.



AŞK YENİDEN

Tam bir ABD yapımı romantik komedi dizisi kalitesinde Aşk Yeniden zaman zaman absürt tarza evrilerek eğlencenin kat sayısını arttıran dizilerden. Dizide Fatih ile Zeynep'in uyumundan dizideki komedi müziklerine kadar son dönemin başarılı romantik komedilerinden.



YALANCI YARİM

Evet hepimizin görüne içinin sızladığı Barış Akarsu'nun çok başarılı dizisi. Yine son dönemin yaz dizilerine nazaran farklı sayılabilir. Barış Akarsu'yu görüpte üzülmeyecekseniz mutlaka nostalji yapılması gereken kaliteli yapımlardan.



YABANCI DAMAT

Türk - Yunan çekişmesinin anlatıldığı dizi uzun süre ekranlara gelmiş ve izleyenlere güzel anlar yaşatmıştı. Özellikle Binnur Kaya ve Sumru Yavrucak'ın uyumu hala Türk dizi tarihinde unutulmaz uyumlardan biri olarak gösterilir.



İLİŞKİ DURUMU KARIŞIK

Kore uyarlama furyasından en başarılarından İlişki Durumu Karışık dizisi kaliteli işlerden biri. Dizide herkes birbirine platonik aşıkken Seren Şirince'nin canlandırığı karakterin şirinliği hala akıllarda.



KİRALIK AŞK

Yaz dizisinin kaymağını kesinlikle en fazla yiyen dizi Kiralık Aşk dizisi. Hem dizi sektörünün en fazla kazandığı zaman da olması hem de Elçin Sangu henüz keşfedilmemişken yepyeni ve akılda kalıcı güzelliğini başrol oynatarak akıllıca bir iş yapmıştı.



YALANCI ROMANTİK

Bir dönem öncesinin yaz dizileri genel anlamda orta yaşlı evli çiftler üzerinden sürüyordu denilebilir. Yalancı Romantik dizisi de şimdilerden çok farklı bir o kadar da sıcak bir diziydi.



HAYATIMIN ROLÜ

Haluk Bilginer ile Ebru Özkan'ın başrolünde olduğu bu güzel aile dizisi de maalesef dram sever Türk izleyicisi tarafından beğenilmedi.



BAYANLAR BAYLAR

Ekranların en avrupai dizisi sayılabilir Bayanlar Baylar.  Veresiye Hanım'dan psikopat psikoloğa kadar eğlenceli ve ünlü karakterlere sahip dizi kadın erkek ilişkileri üzerine oldukça eğlenceli bir diziydi.



ÇİFTE BELA

Jenerik şarkısını oldların hatırlayacağı Çifte Bela dizisinde 2 kızının tüm çomak sokmalarına rağmen evlenmeye çalışan bir adamın eğlenceli hikayesi.



AŞK OLSUN

Yunus Günçe'nin bir dönem çok farklı bir karakter çizdiği zamanlar.. Rojda Demirer'in ilk ünlendiği dizi Aşk Olsun'da akıllarda kalan dizilerden.



YETER ANNE

Tarkan'ın bile konuk olduğu Yeter Anne dizisi Suna Pekuysal ve Özkan Uğur'un yer aldığı başarılı bir komedi dizisiydi.



SEVGİLİ DÜNÜRÜM

Kadroda bir birinden ünlü isimlerin yer aldığı Sevgili Dünürüm dizisi oldukça eğlenceli bir konuya ve karakterlere sahip olmasına rağmen maalesef dram sever reytinglerde kurban edilmişti.



KOÇUM BENİM

Tarık Akan'ı yıllar sonra ekranlarda görmemizi sağlayan Beyaz Gölge uyarlaması oyuncu kadrosu o zamanlar toy olan şimdilerin jönlerini Ozan Güven, Engin Altan Düzyatan gibi isimleri barındıran oldukça samimi çekimlere sahip başarılı bir diziydi.



ASLI İLE KEREM

Tam bir romantik komedi hikayesi. Bir zamanların kaliteli işlerinden Aslı ile Kerem sitcom tarzında akıllarda Leopar Perihan, devrimci Muzaffer karakteri ile yer edinen mutlaka izlenmesi gereken dizilerden..



ÇAT KAPI

Şimdilerde çekilmesi imkansız olan dizilerden birisi olabilir. Oldukça kaliteli bir iş olan dizide Aysun Kayacı, Alp Kırşan ve usta isim Metin Akpınar yer alıyordu.



PATRON KİM

Cem Davran'ın yine kendisine hayran bıraktığı bu eğlenceli dizi ABD yapımı Who's The Boss diziden başarılı bir uyarlamadır. Evine hizmetçi ve çocuğuna dadı arayan Sibel karşısında Kasımpaşa'lı Cem'i ve cin gibi akıllı olan Kızı Ece'yi bulur. Sibe'in hem Cem'in hem de annesinin laf koymaları ile eğlenceli anlar yaşatan diziye de mutlaka göz gezdirin deriz.



KAMPÜSİSTAN

Lise furyasından ayrı olarak üniversite dizisi olarak çekilen Kampüsistan iyi iş çıkaran dizilerden biriydi.



KUZENLERİM

TRT'nin bir dönem dizileriyle kaliteli yapımları ile ortamı salladığı dönemlerden Kuzenlerim dizisi üniversite okumak için İstanbul'a gelen 2 kuzenin hikayesi.



ÜMİT MİLLİ

Şimdilerde şimdinin insanları ile çekilmesi haklı nedenlerle pek hoş karşılanmayacak olan Ümit Milli dizisi de Amerika tarzı dizilerden biriydi. Jenerik şarkısı hala akıllardadır.



ÇİLEK KOKUSU

Yeni dönem yaz dizilerinden Demet Özdemir, Yusuf Çim, Ekin Mert Daymaz, Mine Tugay yer almaktaydı.



İNADINA AŞK

Son dönem yaz dizilerinden Açelya Topaloğlu, Can Yaman, Nilay Duru, Eren Vurdem ve Cem Belevi'nin yer aldığı şehirli kadınların Karadenizli abileri ile mücadelesi..



TATLI İNTİKAM

Yine son dönem yaz dizlerinden lisede ezik bir çocuğun yıllar sonra kendisini okulda rezil eden platonik aşkı ile karşılaşmasını konu edinir.



DERMAN

Hayat Bilgisi tadında bu dizide bir hastanede dönen dolapları idealist doktor Derman'ın engellemesi konu edinir.



UMUTSUZ EV KADINLARI

ABD'nin ünlü dizisi uyarlması Umutsuz Ev Kadınları..



KALBİM EGEDE KALDI

Son dönem yaz dizilerinden. Bu sefer Ege'de geçen miras kavgası bir hikaye



BENİM TATLI YALANIM

Son dönem yaz dizilerinden. Karısının kendisini terk etmesi sonrası kızına onun adından mektuplar yazan bir adamın sahte anne bulmak zorunda kalması konu edinilir



ŞEN YUVA

Ekranların son komedi furyası dizilerindendi. Dizide Alper Kul'un Sempatiğimsin gibi şarkıları hala dillerdedir.



BENİM ANNEM BİR MELEK

Yine komedi furyasının bittiği zamanlardan sıcak bir aile dizisydi.



CENNET MAHALLESİ

Yeşilçam'ın eğlenceli Gırgıriye film serisinin çok başarılı ve eğlenceli dizisinde özellikle Melek Baykal harikalar yaratırken..



ÇATI KATI AŞK

Son dönemin başarılı romantik komedi dizilerinden Çatı Katı Aşk çok sıcak başlamış, özlenen mahalle dizilerinin samimiyetini vermiş ancak reytinglerde istenileni alamayarak veda etmişti.



GENÇLİĞİM EYVAH

Son dönemin en orjinal ve eğlenceli senaryolarından biriydi. Ancak senaryo sıkıcı bir aşkın etrafında uzunca dönmeye başlayınca kemik kitlesini de kaybetmiş ve daha sonra Türk izleyicisi tarafından kıyıma uğramış başarılı dizidir.



GENİŞ AİLE

Adını Türk dizi tarihine altın harflerle kazıyan Geniş Aile ne yazık ki ilk sezonlardaki başarısını sürdürememiş ancak yine de ömrü kısa olmamayı başarmıştır.



EYVAH BABAM



EMRET KOMUTANIM



ÇILGIN BEDİŞ



HAYAT BİLGİSİ



KARDEŞ PAYI



KAVAK YELLERİ



YARIM ELMA



DADI



TATLI HAYAT



OMUZ OMUZA



BABA OCAĞI



DAVETSİZ MİSAFİR



İKİ AİLE



EVDEKİ YABANCI



LİSE DEFTERİ



ULAN İSTANBUL



BODRUM MASALI



KOCAMIN AİLESİ



KİRAZ MEVSİMİ



SEVİYOR SEVMİYOR



GÜNEŞİ BEKLERKEN



YEDİ NUMARA



JET SOSYETE



YALAN DÜNYA



ŞAŞIFELEK ÇIKMAZI



NASIL EVDE KALDIM



NEREDE KALMIŞTIK



SIKI DOSTLAR



BELALI BALDIZ



ÇOCĞUN VAR DERDİN VAR



BOYNU BÜKÜKLER



ÇAKIL TAŞLARI



RUHSAR



TERS KÖŞE



LEYLA İLE MECNUN



AİLE BAĞLARI



BİR DİLİM AŞK



FERHUNDE HANIMLAR



ÇİÇEK TAKSİ



AYRILSAKDA BERABERİZ



AKASYA DURAĞI



ARAMIZDA KALSIN



BİR İSTANBUL MASALI



DÜĞÜN ŞARKICISI



CANIM AİLEM



GÖNÜL İŞLERİ



BABA CANDIR



GECE GÜNDÜZ



BENİ BÖYLE SEV



BÖYLE BİTMESİN



KADIN İSTERSE



EŞREF SAATİ



HAYAT ŞARKISI



ECE



KARINCA YUVASI



YILAN HİKAYESİ



BİZİMKİLER



ASMALI KONAK



ACEMİ CADI



DOLUNAY



KÜÇÜK SIRLAR



SAYIN BAKANIM



KREM



PULSAR



BAY YANLIŞ



SEN ÇAL KAPIMI