2019/2020 öğretim yılına damgasını vuran Covid-19 pandemi sürecinin öğrenciler açısından yaşattığı belirsizlikler ile 31 Ağustos itibari ile başlayan telafi eğitimi ardından yeni öğretim yılı ile ilgili milli eğitim bakanlığı tarafından yeni kararlar alındı. Yeni öğretim yılı 21 Eylül itibari ile kademeli eğitim sistemi şeklinde yayınlanan genelge doğrultusunda devlet okulları sınıf ayrımları ile yüz yüze ve uzaktan eğitim olarak öğretim yılına başladı.



2020/2021 Eğitim Yılı Takvimi



2020/2021 eğitim yılı takviminde şimdilik gözüken tarihler 21 Eylül 2020 / 18 Haziran 2021 tarihleri arasında olacağı konusunda bilgilendirme yapıldı. 16 Kasım ve 20 Kasım 2020 tarihleri arasında bir haftalık bir ara tatil 25 Ocak / 5 Şubat 2021 tarihleri arasında yarıyıl tatili, 12 Nisan ve 16 Nisan 2021 tarihleri arasında ikinci ara tatil ve 18 Haziran 2021 tarihleri arasında eğitim öğretim yılı tamamlanması beklenmektedir.



Pandemi sürecinde yaşanılan olumsuzluklardan etkilenmemek adına 21 Eylül 2020 itibari ile Ana okulu ve 1. sınıf öğrencilerine kademeli ve hem gruplara hem de günlere ayrıştırılmış şekilde yüz yüze eğitime başlanacağı onun dışında kalan ilk, orta ve lise dengi okullarda uzaktan eğitim süreci EBA TV ve çeşitli programlar üzerinden öğrencilerin eğitim alması adına ciddi çalışmalar yapılmaktadır.



Öğrencilerin Eğitim Süreci Nasıl İşleyecek?



Okullardan ana sınıfı ve 1.sınıf öğrencilerine veli portalı üzerinden hangi günlerde okula gidecekleri yazılı olarak bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklamaları iyi takip etmek ve okullar ile sürekli irtibat halinde olmak gerekmektedir. Öncelikle ilk hafta her öğrenci için bir gün, ikinci haftada iki gün yüz yüze eğitimler Ekim ayı sonunda tüm sınıf gruplarında salgının seyrine göre yeniden değerlendirme ile komple yüz yüze eğitime geçileceği konusunda çalışmalar yapıldığı bildirildi.



Yüz yüze eğitimlerde 10 ar dakikalık teneffüslerle öğretmenler gözetimi ve kontrolünde ara verileceği ve gün içerisinde toplamda 30 ar dakikadan 5 ders verilecek şekildedir. Özellikle tüm veliler için bu sene sınava girecek olan 8. ve 12.sınıf öğrencileri için nasıl bir uygulama yapılacağı hala belirsiz.



Eğitimde Normalleşme Dönemi



Bakanlık normal ders zili çalmış şekilde eğitim takvimini uygulanması doğrultusunda hareket edilmesini öğretmenlerin eğitim saatleri içerisinde okulda bulunmasını, öğrencilerin derse katılım zorunluluğunun veliler tarafından takip edilmesi konusunda hassas olunmasını özellikle belirtti.



Ana sınıfı ve 1.sınıf öğrencilerin zorunlu haller dışında okula gidememesi ile ilgili olarak velilerin bakanlığa verecekleri dilekçe ile ortadan kaldırabileceği konusunda esneklik sağladı. Veliler ile işbirliği içerisinde tüm tedbirlerin alınarak öğrencilerin öğrenme haklarında karşılıklı destek içerisinde programın yürütülmesi hususunu sürekli olarak genelgeler yayınlamaktadır.



Özel okullara tedbirlerin alınarak yüz yüze eğitime başlaması konusunda ek kararnameler çıkarttılar. Salgının etkilerine göre şehirlerde de farklılık gösterebileceği konusunda beyanatlarda bulundular. Salgın nedeni ile her gün değişebilen takvimi sıkı takip etmek gereklidir.

Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri