Bu yıl 2 Ağustos'ta Türkiye, İzmir'de başlayan yangınla şoke olmuştu. Kentin Menderes ilçesinin Çile Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın bir gün sonra söndürülmüştü.

Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri
Bu yıl 2 Ağustos'ta Türkiye, İzmir'de başlayan yangınla şoke olmuştu. Kentin Menderes ilçesinin Çile Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın bir gün sonra söndürülmüştü. Yangına uçak, helikopter ve dozerlerle müdahale edilmişti. Yangın sonucu 430 hektar ormanlık alanın kül olduğu belirlenmişti. Yangının çıkış sebebi için araştırma başlatılmıştı.


Bilinçli olarak oranı yakmakla suçlanıyor!


Yapılan incelemeler sonucu bölgedeki bir restoranın yanında piknik için ateş yaktığı belirlenen E.Y. gözaltına alındı. 2 ay boyunca tutuklu olarak cezaevinde bulunan zanlı E.Y. daha sonra tutuklu yargılanmak üzere salıverildi. "Kasten orman yakmak" suçlamasıyla dava açılan E.Y. mahkemeye çıktı. Ormanı bilinçli olarak yakmakla suçlanan E.Y. tüm suçlamaların yersiz olduğunu iddia etti.


Zanlı, bölgede ateş yakan çok fazla kişinin olduğunu belirtti!


Ateşi yaktığı söylenen bölgeye zaten çevrede yaşayan birçok vatandaşın geldiğini belirten E.Y., burada köylülerin zaman zaman mangal yaptığını aktardı. Yangını çıkaran ateşin yakıldığı zaman orada bulunmadığını söyleyen zanlı, suçlamaları kabul etmedi. Kendisi bölgeden ayrıldıktan yarım saat sonra yakılan ateşin yangına yol açtığını kaydeden E.Y., yangını bir başkasının çıkardığını dile getirdi. Kanıtların incelenmesi gerektiğini belirten mahkeme, davayı ileri bir tarihe erteledi.