Bu işlerden kazandığımız maddi kaynaklarla yaşamımızı devam ettiririz ve yaşam standartlarımızı yükseltiriz. Bazen kendi ülkemizdeki yaşam starları kadar başka ülkelerdeki yaşam standartlarını da merak ederiz.

Denizbank Nisan ayının sonuna kadar yeni ödeme verecek: 40.000 TL'ye kadar hemen aynı gün onay alın! Denizbank Nisan ayının sonuna kadar yeni ödeme verecek: 40.000 TL'ye kadar hemen aynı gün onay alın!

Bu işlerden kazandığımız maddi kaynaklarla yaşamımızı devam ettiririz ve yaşam standartlarımızı yükseltiriz. Bazen kendi ülkemizdeki yaşam starları kadar başka ülkelerdeki yaşam standartlarını da merak ederiz. Başka ülkelerde asgari ücret ne kadar, bir insanın yaşam maliyeti ne kadar? Bu ülkelerde vergi veren bireyler ne kadar vergi veriyor? Gibi soruların cevaplarını merak ederiz.

Gelin bugün en çok tercih edilen ülkelerden biri olan Avusturya’yı ele alalım. Avusturya’yı yaşam maliyetleri, asgari ücret, vergi kesintileri ve sosyal faaliyetler gibi konular bakımından inceleyelim.

Alpler üzerinde bulunan Avusturya, bir orta Avrupa ülkesidir. Küçük ama merkezi bir ülkedir. Avusturya’nın büyük bir bölümünde karasal ve okyanus etkileri görülmektedir. Bazı rüzgârlarında etkisi görülen bu bölgede yazlar serin, kışlar ise yağışlı geçmektedir. Genel olarak bu şekilde coğrafi özelliklere sahiptir.

Doğal kaynaklar bakımından da zengin olan Avusturya G si ormandır. Bunun yanında maden bakımından zengin bir ülkedir. Petrol ve doğal gaz üretiminde Avrupa’da dördüncü sıradadır.

Avusturya’da ekonomi, tarım, turizm ve sanayiye dayanmaktadır. Yaz kış turizm faaliyetleri yapılabildiği için turizmin ekonomik olarak getirisi yüksektir. Ekonomik olarak iyi bir durumda olduğu için ise kişi başına düşen yılık milli gelirde fazladır. Kişi başına düşen milli gelir sıralamasında dünyada 13. Sırada yer almaktadır.
Asgari ücret ise 1500 Euro’dur fakat Avusturya’da çalışılan meslek grupları ve çalışılan şirketlere göre alınan maaş miktarı değişmektedir.

Avusturya’da ekonomik refah seviyesi yüksek olduğu için yaşam standartlarında yüksektir. Bu yüzden asgari ücretle geçinen biri çok rahat bir şekilde geçinmektedir. Bunun yanında Avusturya’da işçi olarak çalışan her bireye sağlık sigortası yapılması zorunludur.
Peki, Avusturya’da vergi sistemi nasıldır, ne kadardır ve kimler vergi vermekle yükümlüdür?

Avusturya’da Vergi Sistemi Nasıldır?

Hepimizin bildiği üzere vergi: Devletin kişilerden ve kurumlardan kanunların doğrultusunda verilen hizmet karşısında alınan ücretlerdir. Bu ücretler kişilerin ve kurumların gelirlere göre değişiklik gösterebilmektedir.
Peki, ekonomik bu olarak bu kadar gelişmiş olan Avusturya’da vergi sistemi nasıldır? Avusturya’da sistem olarak gelir vergisi sistemi uygulanmaktadır. Gelir seviyesi yükseldikçe vergi sistemi de yükselmektedir. Örneğin: Yıllık geliri 11.000 avronun altında olan kişilerden vergi alınmamaktadır. Eğer gelirsiniz 12.000 avro ise 1. 000 avro için vergi ödersiniz.

Peki, ekonomik olarak bu kadar rahatlığa sahip olan Avusturya’da sosyal faaliyetler nasıldır? Gibi sorularda sorulmaktadır. Gelin bu soruya da birlikte cevap bulalım.

Avusturya’da Sosyal Faaliyetler Nasıldır?

Bir ülkede ekonomik faaliyetler ve ekonomik gelir kadar sunduğu sosyal faaliyetlerde tercih edilme sebeplerinden biridir. Ekonomik olarak bu kadar iyi bir duruma sahip olan Avusturya’da sosyal faaliyetler nasıldır? Avusturya’da Sosyal faaliyet bakımından da yapılacak birçok etkinlik bulunmaktadır. Çünkü Avusturya’nın festivalleri ve gelenekleri bunun için çok uygundur.

• Avusturya’da birçok şaşırtıcı ve yeni şey öğrenmekte mümkündür.
• Avusturya’da yaşıyorsanız etkinlikler ve kutlamalara katılabilirsiniz. Kutlama ve çeşitli bayram kutlamaları oldukça fazladır.
• Kış aylarında diğer ülkelerde olduğu gibi Noel bu ülke içinde çok önemlidir. Noel gelmeden bir ay önce hazırlık yapmaya başlarlar.
• Aynı zamanda çeşitli semtlerde fuarlar açılır. Bu fuarlarda geleneksel yemekler ve el yapımı ürünler satılır.
• Tüm bunların yanı sıra caz festivali gibi müzik festivallerde yapılmaktadır.
• Aynı zamanda klasik müzik ve tiyatro sanatlarına da önem verilir. Modern müzikler de gençler tarafından tercih edilir en iyi Dj`lerin açık havada verdiği disko organizasyonları yapılır. Eğer Avusturya’da yaşıyorsanız mutlaka bu etkinliklere katılmalısınız.

Eğer yurtdışında yaşamak istiyorsanız. Avusturya’yı da seçebilirsiniz çünkü Avusturya hem ekonomik olarak hem de sosyal faaliyetler bakımından gayet uygun bir ülkedir.

Avustralya Ve Türkiye Arası Mesafe
Türkiye ile Avusturya arası mesafe 2359 Km’dir. Yolculuğunuz eğer araba ile gidiliyorsa yaklaşık 23 saat 39 dakika sürecektir.

Uçak ile gitmeyi düşünüyorsanız mesafe 1921Km’dir. Yapacağınız yolculuk yaklaşık olarak 3 saat 3 dakika sürecektir.
Benzinli bir araç gidecekseniz 188.72 Lt yakıt tüketirsiniz ve 1321.04 TL harcarsınız.