Gaziantep'te kafasına koyduğu bileziği yapmak için 3 gün çalışan kuyumcu imalatçısı İdris Kılıç, 2 kilo 50 gram ağırlığa sahip bileziği 1 milyon TL'den satışa koydu. Normal bilezik imalatının dışına çıkarak daha farlı bir eser ürettiğini kaydeden İdris K

Gaziantep'te kafasına koyduğu bileziği yapmak için 3 gün çalışan kuyumcu imalatçısı İdris Kılıç, 2 kilo 50 gram ağırlığa sahip bileziği 1 milyon TL'den satışa koydu. Normal bilezik imalatının dışına çıkarak daha farlı bir eser ürettiğini kaydeden İdris Kılıç, bileziği yapımının ustalık ve ince işçilik gerektirdiğini söyledi. Bileziğin üretiminin 3 gün sürdüğünü aktaran kuyumcu İdris Kılıç, normalde bu sürede bin adet bileziğin üretilebileceğini belirtti.



"Sadece motif işlemek bil 1 gün sürdü"

Sadece bileziğin üzerine işlenen Ayasofya Camii motifini yapmanın bile bir gününü aldığını kaydeden İdris Kılıç, bileziğin üretilen aşamalarına dair bilgi verdi. Has altından bilezik yaparken her işlem sırasında ağırlığın düştüğünü aktaran kuyumcu Kılıç, başlangıçtaki hedefinin 3 kilogram bilezik üretmek olduğunu söyledi.



İşlem sırasında ağırlığın sürekli azaldığını ve nihayetinde 2 kilo 50 grama kadar düştüğünü belirten Kılıç, bileziği 1 milyon TL'den satışa çıkardıklarını aktardı.

4 kiloluk altın 2 kilo 50 grama düştü


İlk etapta bir gün boyunca bileziğin modelini çizmekle uğraştıklarını kaydeden İdris Kılıç, 4 kilo altının bu bileziği yapımında kullanıldığını kaydetti. Uzun süren ağır ve ince işçilikten dolayı 1 milyon TL'lik fiyatın normal olduğunu kaydeden Kılıç, üç gün içinde normalde bin adet bilezik üretebildiklerini ifade etti.


"Guinness'e aday olacağız"


Bileziğin 24 ayar altından imal edildiğini aktaran Kılıç, bu ürünün "en ağır bilezik" olarak Guinness Rekorlar Kitabı kayıtlarına geçmesi gerektiğini ifade etti. İnternetten yaptığı araştırmalar sonucunda 1 kilonun üzerinde bilezik üreten hiç kimseye rastlamadığını aktaran Kılıç, dikkat çekmesi Guinness Rekorlar Kitabı için başvuru yapacaklarını kaydetti.