AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile birlikte Afet Yönetimi Eğitim Programı'na katılan ve burada konuşa yapan Bakan Soylu, 2021'in "Afet Eğitim Yılı" olacağını söyledi. Afette ilk 6 saatin hayati önemi! Türkiye'nin bir afet bölgesi olduğunu anımsatan Soylu,

Erkekler futbolda 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde en fazla küme düşen takım hangisidir? Erkekler futbolda 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde en fazla küme düşen takım hangisidir?
AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile birlikte Afet Yönetimi Eğitim Programı'na katılan ve burada konuşa yapan Bakan Soylu, 2021'in "Afet Eğitim Yılı" olacağını söyledi.

Afette ilk 6 saatin hayati önemi!


Türkiye'nin bir afet bölgesi olduğunu anımsatan Soylu, afetlere müdahale kapasitelerinin birçok gelişmiş ülkeden daha iyi olduğunu vurguladı. Afette en önemli unsurlardan birinin ilk 6 saatlik süre olduğunu bildiren Soylu, afet anında iletişimi sağlayabilmenin öneminden bahsetti. Soylu, trafiğin açık olmasının ve insanların bir an önce binalardan çıkarılıp toplanma alanlarına götürülmesinin önemli olduğunu söyledi.



 

"Belli yaşın üstündekiler telaş yapıyor!"


Önümüzdeki yılın "Afet Eğitim Yılı" olacağını bildiren Bakan Soylu, milyonlarca insana afet eğitimi verileceğini ve tatbikatların yapılacağını söyledi. Yaşı belli bir sınırın altından olan öğrencilerin kuralları çok iyi bildiğini aktaran Soylu, daha yaşlı olanların bilgisinin az olduğunu belirtti. Afet eğitiminden bıkma derecesine gelene kadar eğitim yapılacağını söyleyen Soylu, yormayan eğitimin öğretici olamayacağını aktardı.


"AFAD Kurulu toplanacak"


Öte yandan Soylu, önümüzdeki yıl toplamda 200 bin afet çantasının dağıtılacağını aktardı. Bir ay içinde İstanbul'da büyük bir toplantı yapılacağını açıklayan Soylu, AFAD Kurulunun toplanacağı haberini verdi.