{"uid":"B05C6E84-0297-44DE-BA4D-EA74A4124DA5_1609584432807","source":"other","origin":"gallery"}

Madison Beer ifşa görüntüleriyle gündemde! Adı Kenan Yıldız ile aşk haberlerine karışmıştı! Madison Beer ifşa görüntüleriyle gündemde! Adı Kenan Yıldız ile aşk haberlerine karışmıştı!
Mahalle, çarşı gibi yerlerde görev yapan ve huzuru sağlamayı amaçlayan meslek grubuna bekçi deniyor. Ülkemizde çok yayın olan ve yıllardır süregelen meslek gruplarından biri olan bekçilik mesleği, bir ara kaldırılmıştı. Ancak tekrardan ihtiyaç duyulması durumunda bekçi alımları yeniden başladı. Genç yaşlı demeden hemen hemen birçok vatandaşın yaptığı bekçilik mesleğinin maaşları da gayet iyi. Memur olarak geçen bekçilerin yeni senede maaşları ne kadar olacak, maaş zam oranları ne kadar olacak merak ediliyor. Bekçiler ve bekçi adayları merak ettikleri bu sorunun cevabını aramaya başladı. Esnafın ve mahallelinin huzurunu sağlayan, çarşı ve mahallelerde görev yapan bekçilerin maaşlarına yeni yılda ne kadar zam gelecek merak ediliyor. 2021 yılında bekçilerin maaşı ne kadar olacak ? Bekçi maaşı ne kadar ? 2021 yılında bekçi maaşları ne kadar ? Bekçi memur maaş zam oranları ?



Bekçi maaşı ne kadar ?

Bekçi maaşları net olarak belli değildir. Nasıl ki diğer devlet memurlarında maaş oranları personelden personele değişiklik gösteriyorsa, bekçi memuru için de aynı durum geçerlidir. Diğer tüm devlet memurlarında olduğu gibi memurun hizmet süresine ve eğitimine göre farklılık göstermektedir. Hemşire, öğretmen, polis gibi diğer devlet memuru olan çalışanların maaşları nasıl belirleniyorsa ya da zam oranları neye göre belirleniyorsa bekçi memurunun da maaşı ona göre belirleniyor. Diğer tüm devlet memurlarının maaşlarına olduğu gibi bekçinin de maaşı, maaş zam oranı gibi enflasyon oranına göre ve toplu sözleşme zammına göre belirlenmektedir.

2020 yılı bekçi maaşları;

Belirtmek isteriz ki aşağıda belirtilecek maaşlara, AGİ yani eş ve çocuk yardımı dahil edilmeden hesaplanmıştır. O yüzden eş ve çocuk yardımı eklendiği zaman bekçi maaşlarında da ufak tefek oynamalar olabileceğini hatırlatmak isteriz.

  • İlkokul mezunu olan Bekçi: 4 bin 500 TL

  • Lise Mezunu olan Bekçi: 4 bin 550 TL ile 4 bin 670 TL arasında

  • Ön Lisans Mezunu olan Bekçi: 4 bin 570 TL ile 4 bin 620 TL arasında

  • Lisans Mezunu olan Bekçi: 4 bin 620 TL ile 4 bin 900 TL arasında maaş alıyor.


2021 bekçi maaşları ne kadar oldu ?

2021 yılı asgari ücret, memur maaşı, emekli memur ve emekli maaşları ile ilgili zam açıklamaları bekleniyor. 2021 yılında maaşlara gelecek olan zam oranı oldukça merak ediliyor. Vatandaşların büyük bir çoğunluğunu oluşturan memurlar ise maaşlarına yeni senede ne kadar zam geleceğini merak ediyor. 2021 yılında maaş zam oranlarının ne kadar olacağı henüz açıklanmadı. Bu yıl maaşlara yapılacak olan zam 2020 enflasyon oranına bağlı olarak belirlenecektir.

2020 yılının Kasım ayında yüzde 2,3 artan enflasyon oranı, yıllık baza bakıldığı zaman yüzde 14,03 olarak belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere bakıldığında ise tüketici fiyat endeksi Kasım ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,03 artış olduğunu belirtti.  Aylık bazda artış ise yüzde 2,3 olarak kayıtlara geçti. Bugünkü enflasyon artış oranına bakıldığı zaman ise, kesin zam oranı Aralık enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte 4 Ocak’ta belli olacak. 4 Ocak 2021 Pazartesi günü maaş zam oranları net bir şekilde belirlenmiş olacak. Hemşire, öğretmen, polis ve bekçi gibi birçok meslek grubu memur maaşlarına yapılacak olan zammı bekliyor. Memur maaşlarına yapılacak zam oranının belli olması için sor bir adım kaldı. Son yapılacak olan adım ile hem memur maaşları hem asgari ücret hem de emekli maaşları belli olmuş olacak. 4 Ocak Pazartesi günü maaş zamları enflasyon oranının açıklanması ile birlikte netlik kazanacaktır.