1 Mart normalleşme adımlarının atılacağının duyurulmasıyla birlikte gözler Bilim Kuruluna çevrildi. Mart öncesinde toplanması beklenen Bilim Kurulunun, Mart ayı öncesinde ne zaman toplanacağı merak ediliyor.

1 Mart normalleşme adımlarının atılacağının duyurulmasıyla birlikte gözler Bilim Kuruluna çevrildi. Mart öncesinde toplanması beklenen Bilim Kurulunun, Mart ayı öncesinde ne zaman toplanacağı merak ediliyor. Mart ayının gelmesiyle birlikte ülke genelinde uygulanan kısıtlamalar ve yasaklarda gevşetilmeye gidilecek. Yasakların kalkmaya başlaması ve normalleşme süreci ile ilgili detaylar, Bilim Kurulu Toplantısında alınacak ve sonrasında duyurulacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önderliğinde toplanan Bilim Kurulu hemen hemen her hafta toplanmaya devam ediyor. Yaşanan pandemi salgınında oldukça fedakarlık yapan ve özveride bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşların sağlığı ve refahı için Bilim Kurulu Toplantısını önemsiyor. Bilim Kurulu Toplantısında alınan kararlar doğrultusunda vatandaşlar ve işletmeciler için koronavirüs önlemleri belirleniyor. Mart ayında başlayacak olan normalleşme süreci öncesinde Bilim Kurulu'nun toplanıp toplanmayacağı merak ediliyor. Bilim Kurulu Toplantısı bu hafta var mı? Varsa ne zaman?

Yaşadığımız koronavirüs salgını süreci boyunca kısıtlamalar ve yasaklar ile ilgili kararların alındığı Bilim Kurulu Toplantısının bu hafta yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Son yapılan Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında 1 Mart'ta normalleşmeye gidileceği kararı alınmıştı. Bu karar ile birlikte vatandaşlar, Mart ayında başlayacak olan normalleşme sürecini beklemeye başladı. 1 Mart itibariyle ülke genelinde kademe kademe başlayan normalleşme süreci kararını veren Bilim Kurulunun, Mart ayından önce toplanması bekleniyor. Mart normalleşme süreci ile ilgili detayların henüz açıklanmamasıyla Bilim Kurulu'nun toplanması ve yeni yapılacak Bilim Kurulu Toplantısı ile açıklayacağı öne sürüldü.



Mart ayı öncesinde bu ay için son kez toplanması beklenen Bilim Kurulu'nun toplanması büyük bir heyecanla bekleniyor. Ülkenin dört bir yanında yaşayan tüm vatandaşlar, Bilim Kurulu tarafından yapılacak olan kısıtlama ve yasaklar ile ilgili açıklamayı bekliyor. Mart ayı ile başlayacak olan normalleşme sürecinin öncesinde Bilim Kurulu, yasaklar ve kısıtlamalar ile ilgili ne diyecek merak ediliyor. Geçen hafta yapılan Kabine Toplantısı'nda alınan normalleşme kararının detayları, Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında açıklanacak. Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleşecek olan Bilim Kurulu Toplantısında normalleşme ile ilgili merak edilen detaylar belli olacak.

Bilim Kurulu Toplantısı Bu Hafta Var Mı? Ne zaman?

Koronavirüs ile ilgili yapılan aşılar, aşılama ve yeni gelişmelerin konuşulduğu Bilim Kurulu Toplantısı, Fahrettin Koca önderliğinde gerçekleşiyor. Geçtiğimiz hafta Kabine Toplantısı sonrasında alınan kararlar ile 1 Mart Pazartesi günü normalleşme için ilk adımların atılacağı söylendi. 1 Mart Pazartesi günü ülke genelinde başlayacak normalleşme adımları ile beraber eski hayata dönüş başlayacak. Ancak Kabine Toplantısında her ne kadar 1 Mart normalleşmeye başlanacağı söylense de normalleşme sürecinin detayları, Bilim Kurulu tarafından verilecek. Bilim Kurulu Toplantısının bu hafta olup olmadığı merak ediliyor. Bilim Kurulu toplantısı var mı varsa ne zaman? Bilim Kurulu Toplantısı'nın bu hafta olması bekleniyor. Bu hafta olacak olan Bilim Kurulu Toplantısı ile ilgili net tarihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyuracak.



Normalleşme Süreci Detayları

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı Kabine Toplantısı sonrasında koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni kararlar ve düzenlemeler alındığı duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer üyelerin kararı ile birlikte Mart ayında, normalleşme sürecinin başlayacağı da müjdelendi. Kabine Toplantısı sonrasında basına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mart'ta ülke genelinde aşamalı olarak normalleşmeye gidileceği söylendi. Hangi ilde nasıl normalleşme olacak, hangi ilde yasaklar kalkacak, hangi il normalleşmeye en uzak gibi detayları tek tek açıkladı.

Normalleşme sürecinin nasıl olacağı merak ediliyor. Normalleşme süreci illerde kademeli olarak yapılmaya başlanacak. Tüm Türkiye'de başlayacak olan normalleşme süreci ile birlikte 81 il, vaka sayılarına ve nüfusuna göre bir sınıfa koyulacak. Sınıflandırma yapılan iller, 4 gruba ayrılacak. 4 ayrı grupta toplanıp incelenecek olan iller; düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandırılacak. Düşük riskli illerde yasaklar kalkmaya başlarken diğer orta, yüksek ve çok yüksek riskli olan illerde kontrollü bir şekilde yasaklar kaldırılmaya başlanacak.

Normalleşme süreci ile birlikte okullarda yüz yüze eğitim de başlayacak. Okullarda başlayacak olan yüz yüze eğitim de aşamalı olarak başlayacak. Öncelikle yüz yüze eğitime başlayan köy okulları ve anaokullar sonrasında şehirlerde bulunan ilkokul, ortaokul ve liseler yüz yüze eğitime başlayacak. Seyreltilmiş eğitim programıyla yüz yüze eğitime başlayacak öğrenciler, Mart itibariyle okullara gidecek.



Normalleşme süreci ile ilgili en merak edilenlerden biri ise mekanların açılıp açılmayacağı oldu. Vatandaşlar sosyalleşebildiği, yemek yiyebildiği ve eğlendiği sosyal alanların açılıp açılmayacağını merak ediliyor. Kabine Toplantısı sonrasında mekanlar ile ilgili açıklamanın Bilim Kurulu Toplantısında konuşulup karar verileceği söylendi. Restoran, kafe ve diğer işletmelerin normalleşme süreci ile kontrollü bir şekilde açılacağı söyleniyor.

Hafta sonu olan sokağa çıkma yasağı da en merak edilenler arasında yerini alıyor. Aralık ayının başından beri uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte vatandaşlar, hafta sonu; Cumartesi ve Pazar evlerinden dışarıya çıkamıyor. Yalnızca belli saatlerde market, bakkal gibi ihtiyaçlarını görmeye çıkan vatandaşlar hafta sonu yasaklarının kalkıp kalkmayacağını merak ediliyor. Normalleşme süreci ile birlikte hafta sonu yasaklarında da vaka sayıları ve aşılama göz önüne alınarak hafifletilmeye başlanacak. Bir anda kalkmasa da hafta sonu yasakları esnetilmeye başlayacak. Hafta içi uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının hafta sonu uygulanması bekleniyor. Ayrıca hafta içi uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında da saatin ileriye çekilmesi konuşuluyor. Bu durum sayesinde hafta içi 21:00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması, 23:00'de başlayacak.