BİM marketler yaptığı uygun fiyat seçenekleri ile ve sunduğu kaliteli ürünleri ile herkesin ilgisini çekmiş ve birçok kişiye alışverişe yönetmeye başlamıştır. Aynı zamanda Bim marketlerin içerisinde yalnızca gıda ürünleri değil vatandaşların faydalanabil

BİM marketler yaptığı uygun fiyat seçenekleri ile ve sunduğu kaliteli ürünleri ile herkesin ilgisini çekmiş ve birçok kişiye alışverişe yönetmeye başlamıştır. Aynı zamanda Bim marketlerin içerisinde yalnızca gıda ürünleri değil vatandaşların faydalanabileceği teknolojik, bijuteri, kozmetik ve tekstil ürünleri de yer almaktadır.

BİM konusunda birçok vatandaş ürünlerinin hemen hemen hepsinin çok kaliteli olduğu ve hiçbir şekilde problem çıkarmadığını söylemeye devam etmiştir. Hal böyle olunca talep de gün günden güne artış göstermeye devam etmiştir.

BİM marketlerin bu kadar ünlü olması ise birçok vatandaşın sahibinin kim olduğunu araştırmasına ve merak etmesine neden olmuştur. BİM marketler Türkiye'nin sayılı zenginlerinden ve en bilinen iş adamlarından bir tanesini aittir. Bu nedenle marketin içerisinde ürünler oldukça kaliteli ve uzmanlar tarafından onaylanmış ürünler arasında yer almaktadır.

BİM Marketleri Kimin?


 BİM marketleri kimin? Sorusu da vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. BİM marketleri; Mustafa Latif Topbaş a aittir. Mustafa Latif Topbaş Türkiye'de yer alan sayılı zenginlerden bir tanesi olarak bilinmektedir Topbaş'ın kişisel para miktarının ise; neredeyse 1,3 milyar dolar civarında olduğu ve hatta bu tutarı da geçmiş olduğu belirtilmiştir. Mustafa Latif Topbaş Forbes’in yayımlamış olduğu zenginler listesine göre dünyada yer alan en zengin insanlardan bir tanesidir ve bu listede de 1940. İsimdir.

Aynı zamanda Mustafa Latif Topbaş’ın tüm ailesinin marketlerle alakalı büyük çalışmalar yaptığı da verilen bilgiler arasındadır. Mustafa Latif Topbaş’ın kızı Fatma Topbaş’ın ise Sabri Ülker'in torunu olan Ali Ülker ile hayatını birleştirdiği bilinmektedir. Bu ailenin marketler konusunda bu kadar profesyonel bir şekilde çalışması vatandaşların da dikkatinden kaçmamış ve alışveriş sayılarını da fazlalaştırma sına neden olmuştur.

BİM Marketlerinin Kuruluşu


Bim marketlerinin kuruluşu da birçok kişi tarafından araştırılmaya devam etmektedir. Bim kurulduğu zamanlarda yalnızca Mustafa Latif Topbaş’ a ait değildi daha öncelerde Aziz Zapsu ve onun erkek kardeşi olan Cüneyt Zapsu'nun ortaklığında kurulan BİM marketler Mustafa Latif Topbaş ortaklığı ile gerçekleşmişti. Ancak bu ortaklık 2003 yılında tamamen bitmiş ve Zapsu ailesi BİM ortaklığından çıkma kararı almıştır. Mustafa Latif Topbaş BİM marketlerinden kesinlikle vazgeçmemiş ve bu marketleri daha fazla geliştireceğini ürün pörtfeyini aman içerisinde artıracağını ve marketleri hemen hemen bütün illerin bütün ilçelerinde alacağını söylemiştir.

Bu sayede Mustafa Latif Topbaş’ın istekleri gerçekleşmiş ve BİM marketleri hemen hemen ülkemizin her yerinde yayılımını göstermeye başlamıştır. Hal böyle olunca işlerde daha fazla artış göstermiş ve Mustafa Latif boş ve Topbaş servetine Servet katmıştır. Bim marketlerinin kuruluşunun ardından ise; Ülker ile Latif Topbaş ortaklık yapma kararı almıştır. Kızını gelin verdiği Ülker ailesi ile birlikte ortak olan Mustafa Latif Topbaş Ak Gıda da altında bir yer kurmuş ve çalışmalarına devam etmiştir.

BİM Marketlerinin Ortakları


Bim marketlerinin orakları ve hisseleri şu şekilde belirtilmiştir;

  • Ömer Hulusi Topbaş yüzde 0,12 hisse sahiptir

  • Firdevs çizmeci %1,15 hisseye sahiptir

  • Fatma Fitnat Topbaş %1 hisseye sahiptir

  • Ahmet Hamdi Topbaş %0,53 hisseye sahiptir

  • Halka açık olan hisse %70,36’dır.

  • Mustafa Latif Topbaş 14,78 oranında bir hisse sahiptir.

  • Abdurrahman El Khereiji yüzde 2,50 hisse sahiptir

  • Ahmet Hamdi Topbaş yüzde 0,17 hisse sahiptir

  • Tekrar Ahmet Hamdi Topbaş 0,53 hisse sahiptir


Yönetim kurulu bu şekilde belirlenmiştir;

  • Yönetim kurulu başkanı Mustafa Latif Topbaş

  • Başkan yardımcısı ise; Mahmut Pyirali Kassamali Merali olarak paylaşılmıştır.