Son zamanlarda Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki deprem tehlikesine işaret eden uzmanların uyarıları sonrası halk da durumu konuşmaya başladı. Son olarak 22 Kasım'da Bayburt merkezli gerçekleşen 3.

Garanti BBVA ve 2 Bankadan Açıklandı! TC Kimlik İle Başvuru Yapanlara 50.000 TL Ödeme Veriliyor! Garanti BBVA ve 2 Bankadan Açıklandı! TC Kimlik İle Başvuru Yapanlara 50.000 TL Ödeme Veriliyor!
Son zamanlarda Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki deprem tehlikesine işaret eden uzmanların uyarıları sonrası halk da durumu konuşmaya başladı. Son olarak 22 Kasım'da Bayburt merkezli gerçekleşen 3.8 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Bölgedeki deprem korkusu da bu gelişmelerin sonucunda arttı.


Ortaya çıkarılamamış aktif faylar!


Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) eskiden öğretim üyesi olan Bektaş da olayın tehlikesine işaret etti. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, son depremden sonra bölgenin altında, ortaya çıkarılamamış aktif fayların bulunabileceğini kaydetti. Bayburt civarında 2 tane sismik hattın bulunduğunu kaydeden Bektaş, bu hatları anlattı. Profesör Bektaş, faylardan birinin Bayburt'tan Rize'ye, diğerinin ise Bayburt'tan İspir'e uzandığını ifade etti.


Deprem tehlikesi 3 kat arttı!


Doğu Karadeniz'de etkin olabilecek aktif fayların belirlenmesi gerektiğini ifade eden Bektaş, denizlerde yer alan fayların deprem haritalarında bulunmamasına değindi. Bektaş, Türkiye'nin güncel fay haritasına denizlerde bulunan bu fayların da eklenmesi gerektiğini kaydetti. Doğu Karadeniz'in 3 tarafının aktif faylarla çevrili olduğunu hatırlatan Bektaş, bölgede deprem tehlikesinin eski duruma göre 3 kat arttığını söyledi.