Bilim Kurulu toplantısından çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan koronavirüs vakaları nedeniyle bir dizi tedbirler alınacağını açıklamıştı. 20 Kasım Cuma günü saat 20.

Bilim Kurulu toplantısından çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan koronavirüs vakaları nedeniyle bir dizi tedbirler alınacağını açıklamıştı. 20 Kasım Cuma günü saat 20.00 itibarıyla başlayacak yasaklardan düğün organizasyonları da etkilenecek. Kararı "Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası" (DÜSOİŞ) Genel Başkanı Barış Ay duyurdu. Peki düğün saatleri nasıl olacak?

Düğün saatleri nasıl olacak?


Evlenmek için gün sayan çiftler, "Düğün saatleri nasıl olacak?" sorusunu internetten aratıyor. Getirilen pandemi kısıtlamalarının ardından bir takım değişiklikler yapmak zorunda olduklarını belirten Ay, resmi kararlarını açıkladı. Buna göre düğünler saat 10.00'da başlayacak ve en geç 18.30'da bitirilecek.


"Sektörde yüzde 80 iş kaybı var"


Salgından dolayı sektörde çalışan insanların zor durumda kaldığını kaydeden Ay, iş kaybının sadece düğün sektöründe yüzde 80 olduğunu belirtti. Bu tarz kısıtlamaların halk sağlığı için önemli olduğunu kaydeden Ay, aynı zamanda esnafın iş problemlerinin de düşünülmesi gerektiğini söyledi. Barış Ay, uygulanacağı söylenen son tedbirlerin ardından birçok düğünün saatini ve gününü değiştirdiklerini ifade etti. Pandemi dönemiyle birlikte düğün saatlerinin 1 saate indiğini aktaran Ay, kiralarını ödemekte zorlandıklarını kaydetti.