E-devlet gün geçtikçe kendini yenilemeye ve geliştirmeye devam ediyor. E-devlet getirdiği yeni özellikler sayesinde vatandaşlara kolay kullanım ve zaman tasarrufu sağlıyor.

Cilt Bakımı Sırları Cilt Bakımı Sırları
E-devlet gün geçtikçe kendini yenilemeye ve geliştirmeye devam ediyor. E-devlet getirdiği yeni özellikler sayesinde vatandaşlara kolay kullanım ve zaman tasarrufu sağlıyor. E-devletin her geçen gün getirdiği yeni özellikler ve vatandaşa sunduğu çeşitli imkanlar ile kullanımını da arttırıyor. Bir vatandaş herhangi halletmesi gereken bir işi olduğunda herhangi bir kurum veya kuruluşa gitmeden online olarak, internetten tüm işlerini halledebiliyor. Bununla da yetinmiyor bir de internette site site dolaşmasına da gerek kalmıyor. Vatandaş tek bir site ile tüm işlerini kolaylıkla halledebiliyor. Gireceği tek bir site ile yapabileceği tüm işleri halletme şansını elde ediyor. E-devlet şu ana kadar ikametgah, sağlık ve eğitim gibi pek çok alanda vatandaşlara kolaylık sağlayabilecek yenilikler ve özellikler getirdi. Son getirdiği özellik ise oldukça dikkat çekti ve kullanım rekoru kırıyor. E-devlet yeni getirdiği bu son özellikle daha çok öğrencilere kolaylık sağladı. Öğrencilere e-devlet üzerinden burs ve kredi sorgulama imkanı tanıyor. Peki, e-devlet yeni özelliği nedir ? E-devlet burs ve kredi sorgulama !

E-devletten yeni hizmet !

E-devlet internet sitesi ya da E-devlet uygulaması ile kullanıcılarına dolukça kolaylık sağlamaya devam ediyor. E-devlet internet sitesine ya da uygulamasına giren bir vatandaş yapmak istediği pek çok işlemi siteden hiç çıkmadan halledebiliyor. Bu sayede hem zamandan tasarruf etmiş oluyor hem de zorlu ve karmaşık sitelerle uğraşmadan yapmak istediği işi kolaylıkla halledebiliyor. Vatandaşlar bir yerden bir yere taşındığında, sağlık ocaklarında bakım aldıkları hekimlerini değiştirmek istediklerinde, sağlık hizmetleri ile ilgili değişiklik yapmak istediklerinde ya da diğer nüfus, sağlık, eğitim gibi pek çok işlemlerinde E-devlet sayesinde uğraşmadan çözüm bulabiliyorlar. Vatandaşlar çok fazla internet ve bilgisayar kullanımı bilmeseler dahi E-devlet'in sunduğu sistem ve olanaklar sayesinde kendi başlarına da yapmak istedikleri işlemleri kolaylıkla yapabiliyorlar.

Son dönemlerde yaşadığımız dönemden dolayı çoğu vatandaş dışarı çıkmak istemiyor. Bir işi olduğunda kurum ve kuruluşlara gidip uğraşmak, saatlerce sıra beklemek ya da pek çok insanla içli dışlı olmaktansa evinden ya da olduğu yerden tüm işlerini halledebiliyor. E-devlet sunduğu olanaklar sayesinde olduğunuz yerden halletmek istediğiniz pek çok işi halletmenize yardımcı oluyor. Bunun yanında bu verdiği hizmet karşılığında herhangi bir ücrette talep etmiyor. E-devlet hizmetinden yararlanmak için yapmanız gereken şeyler oldukça basit ve ihtiyacınız olanlar da aynı şekilde. Sadece bir akıllı cihaz ve internet aracılığıyla E-devlet'in sunduğu tüm olanaklardan yararlanabilirsiniz.



E-devlet burs ve kredi sorgulama !

E-devlet üzerinden vatandaşlara sağlanan tüm hizmetler, her vatandaşın erişebileceği ve kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Tüm vatandaşların hizmetine açık olan E-devlet aracılığıyla tüm kağıt işlemlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz. E-devlet sitesinden ya da E-devlet uygulamasından T.C. kimlik numaranız ve E-devlet şifrenizi sisteme girerek yapmak istediğiniz işlemleri yapabilirsiniz. Adınıza açılmış olan bir dava varsa bunu öğrenebilirsiniz ya da borcunuz varsa; fatura, kredi gibi bunların hepsini tarihsel ve sistemsel olarak öğrenebilirsiniz. Tüm bu özelliklere ek olarak, E-devlet yeni bir özellik daha getirdi. E-devlete gelen bu yeni özellik sayesinde E-devlet sisteminden öğrenciler birçok işini halletme imkanı sağlayacak. Öğrenciler başvuru yaptıkları kredi ve bursları öğrenmek, başvuru yapmak ya da detaylarını araştırmak için çok fazla sitede zaman kaybediyorlar. Ya da sitede halledemeyip kurum ve kuruluşlara gitmek durumunda kalıyorlar. E-devlet getirdiği yeni özellik sayesinde tüm bu zahmeti ve zaman kaybını en aza indirecek şekilde düzenlendi. E-devlet'e gelen yeni özellik ile öğrenciler kredi ve burs durumlarını ücretsiz bir şekilde sorgulama imkanı elde edecekler. E-devlet sistemine T.C. ve E-devlet şifrelerini girerek burs ve kredilerini sorgulayabilecekler.

E-devlet şifresi olmayan öğrenciler dilerlerse ücretsiz olarak E-devlet sisteminden kendileri yeni bir şifre oluşturabilirler. Ancak istemezlerse de PTT'ye giderek E-devlet şifresi alabilirler. PTT'den E-devlet şifresi almak ücretsiz değildir. Eğer ilk kez E-devlet şifresi alıyorsanız, PTT'ye 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. Ancak 2 ve 2'den daha fazla olduysa da PTT'ye 4 TL işlem ücreti ödemeniz gerekiyor.