Eba kurs başvuru, DYK başvuru nasıl yapılır soruları şu sıralar okulların açılmasına sayılı günler kala çok merakla aranmaya başlamışken diğer bir yandan da öğretmenler Mebbis E-kurs giriş bilgilerini güncelleme peşinde. Öğrencilerin eğitim hyatlarının d

Eba kurs başvuru, DYK başvuru nasıl yapılır soruları şu sıralar okulların açılmasına sayılı günler kala çok merakla aranmaya başlamışken diğer bir yandan da öğretmenler Mebbis E-kurs giriş bilgilerini güncelleme peşinde. Öğrencilerin eğitim hyatlarının daha da düzene girmesi ve öğretmnlerin öğrencilerine daha da destek olabilmesi adına okullarda düzenlenecek olan DYK başvuruları bugün itibri ile başladı. Peki DYK başvuru nasıl yapılır. Şu sıralar binlerce öğretmen öğrenclerine daha iyi destek programı sağlayabilmek adına Mebbis E-okul girişleri ile DYK başvuruları nasıl nasıl yapılırsorularının evaplarını arıyor.  Milli Eğitim bakanlığı trafından büyük bir destek olması planlanan Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) meb takvimine göre sayılı günler sonra başlayacak. 



Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) destek amaçlı program için öğretmenlerin giriş yapacağı DYK başvuru nasıl yapılır Mebbis e-okul giriş link ve başvuru şart ve koşullarını sizleri için araştırdık. Velier ve öğrenciler için daha verimli bir eğitim öğretim yılı geçirmek adına düzenlencek olan ve şu sıralar DYK başvurusu adı altında DYK başvurusu nasıl yapılır ve Mebbis e-okul giriş bilgileri nasıl olur sorularınızn cevaplarını paylaşıyorz. 





2020-2021 eğitim yılı takviminin yayınlanması akabinde DYK kurs  başvuruları nasıl yapılır  sorularının cevapları Mebbis e-okul giriş link  aracılığı ile yapılacak olup, öğretmenlerin kurs başvuruları Milli Eğitim Bakanlığının ilgili internet sayfası aracılığıyla alınacak. Öğretmenlerin kurs başvurularını MEB tarafından yayımlanan DYK takvimi doğrultusunda tamamlaması gerekiyor. Peki, EBA kurs DYK başvurusu nasıl yapılır? İşte DYK kurs başvuru Mebbil e-okul giriş bilgileri ve tüm detayları haberimizde. 



MEB EBA ÜZERİNDEN DYK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?



Yeni eğitim sezonu ile birlikte 2020-2021 DYK süreci başladı. Öğrencilere okullarda verilen destekleme kursları hem öğrenciler hem öğretmenler hem de veliler adına önemli bir yer ve avantaj sağlamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, her yıl DYK (Destekleme ve Yetiştirme Kursları) için bir takvim düzenlemektedir. MEB EBA üzerinden DYK kurs başvurusu, Millî Eğitim Bakanlığı MEBBİS Kullanıcı Girişi ile yapılabiliyor.



Başvurular, https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-Kurs Modülü üzerinden gerçekleştirilir. Kurs başvurularını zamanında yapma sorumluluğu öğretmenlere aittir.

Türkçede "Kelime ve Dimne" adıyla bilinen eserde dürüstlüğün simgesi Kelile ve yalanın simgesi Dimne sırasıyla hangi hay Türkçede "Kelime ve Dimne" adıyla bilinen eserde dürüstlüğün simgesi Kelile ve yalanın simgesi Dimne sırasıyla hangi hay


Kurslarda görev almak isteyen öğretmenler, Bakanlıkça yayımlanan kılavuzda belirlenen takvime göre e-Kurs Modülü üzerinden veya millî eğitim müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunur.



Kurslarda görev alacak öğretmenler, başvuruda bulunan öğretmenler arasından veli ve öğrencilerin tercihleri de dikkate alınarak görevlendirilir. Kurslarda, belirtilen nitelikleri taşımaları kaydıyla diğer okullarda görevli öğretmenlerden görevlendirme yapılabilir.



Kadrolu/sözleşmeli öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No'lu Kararı çerçevesinde; atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler.



Kadrolu/sözleşmeli öğretmenler, iş takviminde belirtilen başvuru süresi içinde kadrolarının veya MEBBİS'te görevlendirme kayıtlarının bulunduğu ilçe sınırlarında bulunan kurumlardan birisini tercih edebilir. Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler e-Kurs Modülü üzerinden ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunur.



Kurslarda görev almak isteyen ücretli öğretmenler, aday öğretmen olarak atama şartlarını taşımaları hâlinde, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No'lu Kararı çerçevesince okutabilecekleri derslerden e-Kurs Modülü üzerinden kurs başvurusunda bulunabilirler.



DYK DERSLERİ



Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri, Tarih, Coğrafya, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji ve Mantık dersleri ile sınırlı olacak.



EBA HESABI GİRİŞ