Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP İstanbul İl Kongresi’nde kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak etüt çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “İnadına yapacağız” dedi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda partinin

Türkçede "Kelime ve Dimne" adıyla bilinen eserde dürüstlüğün simgesi Kelile ve yalanın simgesi Dimne sırasıyla hangi hay Türkçede "Kelime ve Dimne" adıyla bilinen eserde dürüstlüğün simgesi Kelile ve yalanın simgesi Dimne sırasıyla hangi hay

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP İstanbul İl Kongresi’nde kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak etüt çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “İnadına yapacağız” dedi.


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda partinin il kongresine katıldı. AKP İstanbul İl Başkanı olarak Bayram Şenocak yerine Osman Nuri Kabaktepe’nin seçildiğini bildiren Erdoğan, Kabaktepe’ye başarılar diledi. Konuşmasında, AKP’nin İstanbul’a 18 yılda toplam 275 katrilyon yatırım yaptığını ifade eden Erdoğan, “Eğitimde 38 bin 361 yeni derslik kazandırdık, 1 milyonun üzerinde yüksek öğrenim öğrencisinin öğrenim gördüğü 37 bin 500 akademik personelin çalıştığı İstanbul'a toplam 38 adet yeni üniversite kurduk. Birkaç yıl içinde de yüksek öğrenim yurt kapasitesini 2 katından fazla artıracak yatırımlarımız şu anda sürüyor.” dedi.



‘Kanal İstanbul’u inadına yapacağız’


Erdoğan, kongredeki konuşmasında çok tartışılan Kanal İstanbul konusunda da konuştu. Cumhurbaşkanı, konuyla ilgili “Diğer adımlar için de gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Onlara rağmen Kanal İstanbul'u yapacağız, inadına yapacağız. Kanal İstanbul'la İstanbul nasıl güzelleşecek, nasıl bir başka şehir olacak, bunu da görecekler” dedi.



Erdoğan’ın Kanal İstanbul çıkışı sosyal medyada da gündemdi


Erdoğan’ın ‘İnadına Kanal İstanbul’u yapacağız’ demesi ile ilgili gelen yorumlardan bazıları şu şekilde oldu…