Bu süreçte çok fazla çalışıp, ülkesi için gece gündüz demeden çalışmıştır. Fahrettin Koca 2 Ocak 1965 yılında Konya’nın Kulu ilçesinde dünyaya gelmiştir.

Sıfır ve 2. El araç alacaklar dikkat! Araçlar zamlanıyor Sıfır ve 2. El araç alacaklar dikkat! Araçlar zamlanıyor
Bu süreçte çok fazla çalışıp, ülkesi için gece gündüz demeden çalışmıştır. Fahrettin Koca 2 Ocak 1965 yılında Konya’nın Kulu ilçesinde dünyaya gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, İstanbul Medipol Üniversitesinin Kurucusu ve sahibidir. Aynı zamanda siyasetçidir. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca kimdir gibi sorular sık sık sorulup merak ediliyordu. Özellikle Fahrettin Koca kimdir, nereli, kaç yaşında gibi sorular merak edilmekteydi. Bunun haricinde Fahrettin Koca nereli ve Fahrettin Koca’nın eğitim öğretim hayatı da araştırılmaktaydı. Ayrı olarak Fahrettin Koca eşi ve babası da merak edilen konular arasına girmiş bulunmaktadır.

Fahrettin Koca Biyografi


2 Ocak 1965 yılında Konya’nın Kulu ilçesi Ömeranlı mahallesinde dünyaya gelen Fahrettin Koca 55 yaşındadır. İlk ve orta öğrenimini Konya’da tamamlamıştır. Bakan Koca lise öğrenimine ise Bursa Erkek Lisesi’nde devam ederek buradan mezun olduğu bilinmektedir. İstanbul Tıp Fakültesinde öğrenimini 1988’ de tamamlayarak tıp doktoru diploması ünvanına hak kazanmıştır.

Fahrettin Koca İstanbul Medipol Üniversitesinin de kurucu sahibidir. Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfında kurucu olmakta olan Bakan Fahrettin Koca, Türkiye Cumhuriyeti’nin 59. Sağlık Bakanı olarak da görevini yapmaktadır.

Fahrettin Koca Meslek Hayatı


1988’ de İstanbul Tıp Fakültesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden mezun olarak göreve başlamıştır. Daha sonra 1995 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmuştur. Fahrettin Koca çeşitli sağlık kuruluşlarında ise medikal direktörlüğü ve doktorluk görevlerinde yer almış bulunmaktadır.

Bunların haricinde Bakan Koca, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği’nde Türk Pediatrik Kurumu ve Sağlık Meslek Komitesinde, İstanbul Ticaret Odasında, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği gibi yerlerde üyeliği bulunmaktadır.

Dış Ekonomik İlişkiler Konseyinde Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Fahrettin Koca aynı zamanda Vakıf Üniversitesi Hastaneleri Derneği’nin Başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanı olarak görev yapma halindedir.

Fahrettin Koca Siyaset Yaşamı


Fahrettin Koca’nın siyaset yaşamı 2018 senesinde Türkiye’de yapılan genel seçimler neticesinde, 2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu sonrası ilk defa tamamı TBMM üyesi olmayan kişiler ile meydana gelen Bakanlar Kurulu’na dönemin Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Sağlık Bakanlığı olara göreve atanmıştır.

Sağlık bakanı olarak atanmasından sonra 10 Temmuz 2018 gününde görevine yemin ile başlayan Bakan Koca hala Türkiye Cumhuriyeti’nin Sağlık Bakanı olarak görev yapmaktadır.

Fahrettin Koca’nın Özel Hayatı


Özellikle Coronavirüs sebebi ile yürüttüğü çalışmalar ile gündemimize yerleşen Sağlık Bakanımız Bakan Koca’nın hayat hikayesidir. Evli ve dört çocuk babası olan Bakan Koca son zamanlarda olan küresel salgın diye bilinen coronavirüs sebebi ile ülkemizde en çok takip ve merak edilen kişiler arasında da yer almaktadır.  Gazetecilere verdiği sakin ve saygı çerçevesi içindeki duruşu ile, hastalarına vermiş olduğu değer ve görevinde göstermiş olduğu düzen ve titizlikle Türk halkının da kısa zamanda sevgisini ve saygısını kazanan Bakan Koca hakkında babasının vermiş olduğu röportajdan da anlaşılmaktadır. Babası ise hakkında her zaman başarılı ve merhametli, disiplinli ve temiz olduğunu da söyleyerek oğlunun hiçbir zaman insanlara kıyamadığından bahsetmiştir. Oğlum adaletsizliği ve haksızlığı sevmez ve her zaman başarılı biridir. Elinden gelenin ve her şeyin en iyisini yapar. 6 Çocuğum vardır ve en büyükleri Fahrettindir. Çocuklarını mahallede bakkallık yaparak okuttuğunu ve hepsinin de başarılı olduklarını söyleyen baba çocukları için gururlu olduğundan bahsetmiştir. Hale Koca ile evli olan Fahrettin Koca eşi ve küçük oğlu ile beraber Ankara’da yaşamaktadırlar.