2020 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılması planlanan sınavlara dair takvim belli oldu.

2020 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılması planlanan sınavlara dair takvim belli oldu. 2020 yılı içinde yapılması planlanmış olan muhtemel sınav takvimi bir duyuru ile yayınlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı hem kendi içerisinde hem de ÖSYM ile birlikte birçok sınav yapmaktadır. Bu sınavların muhtemel takvimi ise duyuruda yer alıyor.



Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü İçin Yapılacak Sınavlar



Diyanete bağlı Kuran kurslarında ya da kendi imkânlarıyla hafızlık tamamlayan kişilere yönelik Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü için yapılacak 1. Dönem hafızlık tespit sınavı ocak ayında yapılacak.

Erkekler futbolda 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde en fazla küme düşen takım hangisidir? Erkekler futbolda 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde en fazla küme düşen takım hangisidir?


İhtisas bitirme sınavının ve Aşere takrip kursu için tarih nisan ayı olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda İhtisas kursuna kursiyer seçimi sözlü sınavı ve dini Musiki kursu sözlü sınavı ve 2. dönem hafızlık Tespit Sınavının Haziran ayında yapılması planlanmaktadır. 3. Dönem hafızlık Tespit Sınavı ise Eylül ayında yurtdışı hafızlık Tespit Sınavı Kasım ayında düzenlenecektir.



Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü İçin Yapılacak Sınavlar



Kadın ve erkek olmak üzere yurtdışı sözleşmeli din görevlisi alımı sayısı 200 kişi olarak belirlenmiştir. Yurtdışında yaşayan vatandaşlara hizmet vermek adına Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından ocak ayında sözlü sınav yapılacağı duyuruldu.



Yurtdışı uzun süreli din görevlisi sınavı ise Nisan ayında, uluslararası ilahiyat programı seçme sınavları Mayıs ayında, yurtdışı uzun süreli din görevlisi sınavı Ağustos ayında yapılması planlanmaktadır. Aynı zamanda Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından temmuz ve ağustos aylarında yurtdışı sözleşmeli din görevlisi sınavı yapılacaktır.



Hac Ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü İçin Yapılacak Sınavlar



Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak hac organizasyonu sınavları din görevlileri sınavı, kadın İrşat görevlileri sınavı, ekip personeli hizmetli sınavı, sağlık personeli sınavı, tercüman sınavı şeklinde yapılacaktır. Bu sınavlar içerisindeki din görevlileri sözlü sınavı ocak şubat aylarında, kadın İrşat görevlileri sözlü sınavı ocak-şubat aylarında ve yine ekip personeli hizmetli sınavı ocak ve şubat aylarında yapılacaktır.



Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü için yapılacak olan 2020-2021 kadın İrşat görevlileri sözlü sınavı için ekim ayı, din görevlileri sınavı için Eylül ve ekim ayı uygun görülmüştür.



İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü İçin Yapılacak Sınavlar



Mesleki bilgiler seviye tespit sınavı nisan ayında, ilçe Müftülüğü sınavı mayıs ayında, vaizlik giriş sınavı ise Ekim ayında yapılacaktır.



Önemli Bilgilendirme



Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan önemli bilgilendirme ise bu sınav tarihlerinin muhtemel planlanan tarihler olduğu ve ihtiyaç duyulması halinde değişiklik yapılabileceği bildirilmiştir. İhtiyaç duyulması halinde sınav takviminde yeni sınav tarihleri eklenebilir. Bunun yanı sıra sınavların başvuru tarihleri, şartlar konusuna ait tüm bilgiler sınav öncesinde Başkanlığın internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır. Sınavlar ÖSYM tarafından yapılacak ve sınavlara dair tüm duyurular hem ÖSYM'nin sitesinde hem de başkanlığın sitesinde ilan edilecektir.