HES Kodu uygulaması ülkemizde alınması zorunlu hale getirilmiştir. HES Kodu ile kişinin hasta veya temaslı olmadığı, risk taşımadığı kolaylıkla ortaya çıkıyor.

Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri
HES Kodu uygulaması ülkemizde alınması zorunlu hale getirilmiştir. HES Kodu ile kişinin hasta veya temaslı olmadığı, risk taşımadığı kolaylıkla ortaya çıkıyor. Hayat Eve Sığar kodu almadan şehirler arası seyahat etmek, AVM'lere girmek, mağazalara girmek ve toplu taşıma kullanmak yasaktır. HES Kodu olmayan vatandaşlar herhangi bir mağazaya alınmaz ve tren, uçak, vapur, otobüs veya farklı bir ulaşım aracına bilet alamazlar. HES Kodu uygulaması olmayan kişiler birçok sosyal alana giremez. Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşlara zorunlu kıldığı bu uygulama ile bir kişinin HES Koduna bakarak herhangi bir pozitif kişiyle temaslı olup olmadığı ya da korona olup olmadığı ortaya çıkıyor. Bu sayede temaslı ya da hasta kişiler, toplumun arasına karışamıyor ve virüsü yayamıyor.

Hayat Eve Sığar uygulaması adı altında ortaya çıkan HES Kodu uygulamasını almak zorunludur. HES Kodu uygulamasının zorunlu olmasıyla birlikte vatandaşlar, HES Kodu almaya başladılar. HES Kodu alamayan, almak isteyen kişiler de HES Kodu nasıl alınır araştırmaya başladılar. Öncelikle HES Kodu almak tamamen ücretsiz, HES Kodu almak için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Tüm vatandaşların en doğal haklarından biri olan HES Kodunu kolaylıkla alabilirsiniz. HES Kodu almak için 3 farklı yol vardır. Hayat Eve Sığar Kodunu istediğiniz bir yöntem ile rahatlıkla alabilirsiniz. HES Kodunu isterseniz mesajla yolu ile yani telefonunuzdan atacağınız kısa mesaj, SMS ile alabilirsiniz. İsterseniz Hayat Eve Sığar mobil uygulaması üzerinden HES Kodunuzu alabilirsiniz. Son olarak ise HES Kodunuzu e-devlet üzerinden de alabilirsiniz.

HES Kodu için her vatandaşa uygun bir yol vardır. Bunun yanında HES Kodu ile bilmeniz gereken önemli maddeler de vardır. HES Kodu alan kişinin HES Kodunu kaç günlük alacağı, aldığı HES Kodunun ne kadar süre geçerli olduğu, HES Kodunu yenileyip yenilememesi gerekiyor mu gibi önemli kısımlar var. Bir kere HES Kodu alan kişinin en fazla kaç günlük HES Kodu alabileceği de en çok merak edilenler arasındadır. HES Kodu ve HES Kodu ile ilgili tüm detayları sizin için haberimizde topladık.

HES Kodu Nasıl Alınır?


Sağlık Bakanlığı tarafından tüm T.C vatandaşlarının almasının zorunlu kılındığı bir uygulamadır. HES Kodu uygulaması ile HES Kodu olan kişinin temaslı olup olmadığı ya da testinin sonucuna kolaylıkla ulaşılabiliyor. HES Kodu şu an ülkemizde pek çok yerde alınması zorunlu kılınıyor. HES Kodu alan kişi yurt içi seyahatlerinde herhangi bir sorun yaşamıyor. Ancak HES Kodu olmayan biri herhangi bir toplu taşıma aracına; tren, uçak, otobüs gibi binemiyor. HES Kodu almak isteyen vatandaşlar araştırmaya başladı. HES Kodu almak için vatandaşların üç farklı yolu vardır. Bu yollar ile ücretsiz ve kolay bir şekilde Hayat Eve Sığar kodunu alabiliyorlar. Hayat Eve Sığar kodu almak için ister kısa mesajla ister Hayat Eve Sığar mobil uygulamasını isterlerse de e-devlet üzerinden almayı seçebilirler.


Mesajla HES Kodu Almak


Telefonunuzun mesaj bölümüne gelerek, kısa mesaj ile HES Kodu alabilirsiniz. Mesajla HES Kodu almak için öncelikle telefonunuzun kısa mesaj bölümünü açmanız gerekiyor. Mesaj kısmına geldikten sonra HES (boşluk) TC Kimlik Numaranız (boşluk) Kimlik kartınızın seri numarasının son 4 rakamı (boşluk) kodun geçerli olmasını istediğiniz gün sayısı" yazıp 2023’e SMS atmanız gerekiyor. Bu işlemden sonra mesaj ile HES Kodunuzu almış oluyorsunuz.


Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması İle HES Kodu Almak


Telefonunuza, tabletinize veya akıllı cihazınıza Hayat Eve Sığar uygulamasını indirmek isterseniz telefonunuzda bulunan uygulama marketine gitmeniz gerekmektedir. Hayat Eve Sığar uygulamasını telefonunuz, cihazınız Android ise Google Play’den indirebilirsiniz. Eğer telefonunuz veya cihazınız Iphone ise AppStore'den Hayat Eve Sığar uygulamanızı indirebilirsiniz. Google Play veya AppStore farketmeksizin Hayat Eve Sığar uygulamasını indirmek ücretsizdir.

Telefonunuza Hayat Eve Sığar uygulamasını indirdikten sonra ise uygulamaya girmeniz ve giriş yapmanız gerekiyor. Uygulamada bulunan sisteme kimlik bilgilerinizi girdikten sonra HES Kodunuzu almış oluyorsunuz.

e-Devlet Üzerinden HES Kodu Almak


HES Kodu almak için diğer bir çok tercih edilen yöntem ise e-Devlet üzerinden HES Kodu almaktır. e-Devlet üzerinden HES Kodu almak için  e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekiyor.

e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama sekmesine HES Kodu yazmanız gerekiyor.

Arama sekmesine HES Kodu yazdıktan sonra karşısınıza iki farklı seçenek çıkacak.

Çıkan seçeneklerden 'HES Kodu Üretme ve Listeleme' seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

Sonrasında 'Yeni HES Kodu' kısmına tıklamalısınız.

Size HES Kodunu kimin adına almak istediğiniz sorulduğunda eğer kendi adınıza HES Kodu almak istiyorsanız 'Kendi Adıma' seçeneğini eğer 18 yaşının altında olan çocuğunuz varsa ve onun adına HES Kodu almak istiyorsanız '18 Yaşını Doldurmamış Çocuğum Adına' seçeneğini tıklamanız gerekiyor.

HES Kodunuzu oluşturduktan sonra HES Kodunuza isim verebilirsiniz.


HES Kodu En Fazla Kaç Günlük Alınır?


HES Kodunuzu alırken kaç günlük HES Kodu almak istediğinizi de sistemden seçmeniz gerekiyor. HES Kodu almak isteyenler; HES Kodu kaç günlük alınır? HES Kodu en fazla kaç günlük alınır? sorularına cevap aramaya başladı. HES Kodu alırken kaç günlük HES Kodu alacağınızı kendiniz seçiyorsunuz. Yani HES Kodunuzun geçerlilik süresini, kaç gün geçerli olacağını siz belirliyorsunuz. HES Kodu alırken HES Kodu geçerlilik süresi kısmından 'Süresiz' ya da 'süreli' kısmını seçebilirsiniz. Eğer süresiz HES Kodu alırsanız geçerlilik tarihi belirmenize gerek almıyor. Ancak süreli bir HES Kodu almak isterseniz geçerlilik tarihi belirlemeniz gerekiyor. HES Kodu alırken süresiz seçeneğini tercih ederseniz de 18 aylık bir HES koduna sahip oluyorsunuz.

Bu durumda HES Kodu en fazla 18 aylık alınabiliyor. Öte yandan HES Kodu en az istediğiniz gün kadar alabiliyorsunuz. HES Kodu en az 1 günlük alınabiliyor.