Avrupa'nın önemli buluşmalarından biri olan AB Liderleri Zirvesi, 10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu zirvede Türkiye adına da önemli kararların çıkması bekleniyor.

Nisan Ayında PARA Kazanmak İsteyenler İçin MEVDUAT Önerileri Duyuruldu! Nisan Ayında PARA Kazanmak İsteyenler İçin MEVDUAT Önerileri Duyuruldu!
Avrupa'nın önemli buluşmalarından biri olan AB Liderleri Zirvesi, 10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu zirvede Türkiye adına da önemli kararların çıkması bekleniyor. Gelen iddialar arasında Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri ve Azerbaycan savaşındaki etkisi nedeniyle Türkiye hakkında yaptırım kararları gelebilir.

Hangi konular görüşüldü?


Bu önemli zirve öncesi Avrupa'ya seyahat eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AB liderleriyle önemli görüşmelerde bulundu. Sözcü Kalın'ın görüştüğü isimler arasında Maryam Van den Heuvel, Bjoern Seibert ve Helga Schmid gibi önemli temsilciler bulunuyor. Görüşmelerde Doğu Akdeniz, Karabağ, Suriye, Libya gibi önemli bölgelerde yaşanan sorunlar masaya yatırıldı. Öte yanda Gümrük Birliği'nin revize edilmesi ve vize muafiyeti gibi önemli konular ele alındı.


"AB üyeliği bizim için stratejik amaç"


Doğu Akdeniz'deki sorunlarla ilgili olarak Yunanistan ile görüşebileceklerini aktaran Kalın, bölge barışı için yapılan yeni tavsiyeleri dikkate alacaklarını bildirdi. Sözcü Kalın özellikle AB ve Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğinden söz etti. AB üyeliğinin Türkiye için "öncelikli bir stratejik amaç" olduğunu kaydeden Kalın, siyasi önyargıların göz ardı edilmesi gerektiğini ifade etti.