İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in küçük torunu ve Sussex Dükü Prens Harry ile eşi Meghan Markle, İngiliz kraliyet ailesinin 'üst düzey' üyeleri olmaktan çekilerek maddi açıdan bağımsız olacakları bir işte çalışmak istediklerini açıkladı. İngiltere halkını

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in küçük torunu ve Sussex Dükü Prens Harry ile eşi Meghan Markle, İngiliz kraliyet ailesinin 'üst düzey' üyeleri olmaktan çekilerek maddi açıdan bağımsız olacakları bir işte çalışmak istediklerini açıkladı. İngiltere halkını şok eden bu karar büyük yanı uyandırırken, İngiltere Prensi Harry ve Meghan Markle İngiliz kraliyet ailesi üyeliğinden neden ayrıldı? Kararın perde arkası ne çok merak edildi.

Türkçede "Kelime ve Dimne" adıyla bilinen eserde dürüstlüğün simgesi Kelile ve yalanın simgesi Dimne sırasıyla hangi hay Türkçede "Kelime ve Dimne" adıyla bilinen eserde dürüstlüğün simgesi Kelile ve yalanın simgesi Dimne sırasıyla hangi hay


Sussex Dükü ve Düşesi, 'aylarca süren tefekkür ve iç müzakereler sonucu' kraliyet ailesi içerisinde yenilikçi bir yeni rol oluşturmaya başlama kararı aldıklarını belirtti. Çift, yaptıkları açıklamada, "Kraliyet ailesinin üstdüzey üyeleri olmaktan çekilerek, maddi açıdan bağımsız olarak çalışmak, aynı zamanda Kraliçe Ekselanslarını desteklemeye devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.



Prens Charles, Prens William ve William'ın üç çocuğunun ardından tahta altıncı sırada yer alan Prens Harry'nin aldığı bu kararın taht sıralaması konusunda nasıl bir etkisi olacağı henüz belli değil.





MEGHAN MARKLE ve PRENS HARRY KRALİYET AİLESİNDEN NEDEN AYRILDI?



Meghan Markle'ın aileye girmesiyle başlayan tartışmalar giderek büyümüş ve son olarak Prens William ile Harry'nin arasındaki ipler kopmuştu. Tüm bağlarını koparan ikilinin bu durumu basına da yansımıştı. Öte yandan Meghan Markle ve Kate Middleton arasında yaşananlar ve eltilerin aralarının çok iyi olmadığı daha ilk günden beri konuşuluyordu.





KRALİÇE HARRY'İ SİLDİ



İngiliz Kraliyet Ailesi'nin geleneksel olarak her yeni yıl öncesi paylaştığı fotoğraf, 2020'ye kısa bir süre kala yine paylaşıldı. Ancak işler bu kez farklıydı. 



Kraliçe'nin masasının üzerinde kameraya doğru belirgin şekilde yerleştirilmiş olan dört tane fotoğraf vardı. Birinde babası Kral 6. George, diğerinde kocası Prens Philip, yanında Prens Charles ve Camilla Parker Bowles'un yer aldığı üçüncü fotoğraf. Dördüncü ve en büyük çerçeveye yerleştirilmiş olanı da Prens William, eşi Kate Middleton ve üç çocuklarının Noel kartı olarak gönderdiği fotoğraf...



Dikkatli gözlerden kaçmayan ayrıntı ise masanın üzerinde Prens Harry ile eşi Meghan Markle ve oğulları Archie'nin fotoğrafının yer almamasıydı.



Geçtiğimiz haftalarda tahtı 18 ay sonra oğlu Prens Charles'a bırakacağı söylentileri ortalarda dolaşan Kraliçe 2. Elizabeth'in Noel ve yeni yıl mesajı verdiği masanın üzerinde de ailenin geleceğine dair kafalarda soru işaretleri oluşturan ayrıntılar vardı.



Bu detayın ortaya çıkmasının ardından Meghan Markle ve Prens Harry'nin Kraliyet ailesinden ayrılacağı dedikoduları ortaya çıkmıştı. 



Öte yandan Prens Harry ile Meghan Markle'ın son dönemde sergilediği davranışlar. Birlikte çıktıkları Güney Afrika turu sırasında Markle ve Prens, hayatlarıyla ilgili bazı konulardan şikayetçi olduklarını belirten bir röportaj vermişti. Bunun ardından da Prens Hary ve Markle, oğulları Arhie'yi de alarak Noel tatilini geçirmek üzere Kanada'ya gitti. Hatta çiftin tatillerini altı hafta daha uzatmaya karar verdiği de basına yansıdı. Bu durum da kraliçenin hoşuna gitmedi ve ailede gerginlik büyüdü.