Çoğu zaman bir sosyal ağa katılmak, üye olmak ve hesap oluşturmak oldukça kolaydır. Ancak hesabınızı kapatmak istediğiniz zaman durum bunun tam tersi bir hal alır.

Çoğu zaman bir sosyal ağa katılmak, üye olmak ve hesap oluşturmak oldukça kolaydır. Ancak hesabınızı kapatmak istediğiniz zaman durum bunun tam tersi bir hal alır. Instagram, Facebook, Twitter ve daha birçok uygulama da tek tıkla kayıt olabilirsiniz. Hatta öyle ki bazen adınız soyadınız bile üye olmaya, hesap oluşturmaya yeterlidir. Ancak iş silmeye gelince olaylar tam tersi bir hal alır. Instagram hesabı silmek isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Instagram kullanmak istemeyenler, yeni hesap açanlar, yeni hesap açıp eski hesabını kapatmak hatta tamamen silmek isteyenler araştırmaya başladı. Instagram hesabımı nasıl kapatabilirim ? Instagram hesabımı nasıl silebilirim ? Instagram hesabını kalıcı olarak silmek nasıl oluyor ? Bir kesim de sadece bir süreliğine kullandığı hesabı kapatmak, geçici süreliğine Instagram hesabını dondurmak istiyor. Peki bu durumda nasıl olacak, birlikte inceleyelim. Instagram hesabını dondurmak isteyenler de Instagram hesabımı nasıl dondururum diye araştırıyor. Peki, Instagram hesap açma, kapatma, silme ve dondurma nasıl oluyor ?



Instagram hesabı silmek ! Instagram hesabı kapatmak !

Instagram uygulamasından Instagram hesabınızı tamamen silemiyorsunuz. Eğer Instagram hesabını silmek veya dondurmak istiyorsanız; cep telefonu ya da tablet üzerinden yapamıyorsunuz. Kullandığınız Instagram hesabınızı silmek için bilgisayardan ya da cep telefonunuzun tarayıcısından Instagrama girmeniz ve Instagram hesabı silme işlemini yapmanız gerekiyor. Instagram hesabınızı silmek için; https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/ bu linke tıklamanız gerekiyor. Bu linke tıkladıktan sonra Instagram kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmeniz gerekiyor. Sonrasında açılan ekranda verilen ilgili alanlara istenilenleri yazmanız ve onay vermeniz gerekiyor.

Instagram hesabı dondurmak !

Eğer hesabınızı tamamen silmek ve kaldırmak istemiyorsanız sadece bir süreliğine kapatmak ve kullanmak istemiyorsanız hesabınızı silmenizi değil, dondurmanızı öneririz. Instagram hesabı dondurma, hesabınızın geçici olarak kapatılması anlamına gelir. Yine istediğiniz zaman Instagram hesabınızı tekrardan kolaylıkla açabilirsiniz. Hesabınızı dondurduğunuz zaman diğer kişiler sizi Instagram’da göremez. Ama bilmeniz gereken bir detay var; aynı hafta içerisinde hesabınızı yalnızca bir kez dondurabilirsiniz. Hesabınız dondurulmuş durumda olduğu zaman profiliniz, fotoğraflarınız, yorumlarınız ve beğenilerinizi kimse görüntülenemeyecektir. Ancak hesabınızı tamamen silerseniz, Instagram hesabınızda bulunan tüm takipçileriniz, fotoğraflarınız, beğeni ve yorumlarınız kalıcı olarak silinecektir. Ve silmiş olduğunuz Instagram hesabınızın adını bir daha başka yeni bir hesap açıp kullanmak isterseniz, bunu yapamayacaksınız. Instagram silseniz de kullanılan ismi tekrardan kullanmanıza izin vermez.

Telefondan Instagram kapatmak;

Telefonunuzdan Instagram hesabınızı kapatmak isterseniz; telefonunuzdaki tarayıcıdan https://www.instagram.com/ linkine gitmeniz gerekiyor. Bu link ile açılan sayfada Instagram hesabınız ile oturum açın.

Telefonunuzun sağ alt kısımda bulunan küçük profil resminize tıklayın sonrasında profil sayfanıza girin.

Profili düzenle butonuna basmanız gerekmektedir.

Açılan profil kısmında altta bulunan “hesabımı geçici olarak kapat” kısmına tıklayın.

Karşınıza gelen ekranda Instagram size bir soru soracaktır. Çıkan ekrana, hesabınızı neden dondurduğunuzu yazdıktan sonra “hesabımı geçici olarak kapat” kısmına tıklamanız gerekmektedir. Hesabımı geçici olarak kapat kısmına tıkladıktan sonra, çıkan onay penceresini de onaylayın.



Bilgisayardan Instagram kapatmak;

Bilgisayarınızdan Instagram hesabınızı kapatmak isterseniz; bilgisayarınızdaki tarayıcıdan https://www.instagram.com/ linkine gitmeniz gerekiyor. Bu link ile açılan sayfada Instagram hesabınız ile oturum açın.

En altta “hesabımı geçici olarak kapat” yazan kısma tıklamanız gerekiyor.

Açılan ekranda çıkan kısma hesabınızı neden dondurduğunuzu yazdıktan sonra “hesabımı geçici olarak kapat” kısmına tıklamanız gerekmektedir.

Son çıkan ekranda karşınıza gelen ekranda Instagram hesap dondurma işleminizi onaylayın.

Instagram hesabını geri açmak ! Dondurulan, kapatılan Instagram hesabını geri açmak !

Size en başta da söylemiştik; sosyal ağlara katılmak ne kadar kolayken kapatmak çok zordur diye. Sosyal ağlardaki hesaplarınızı geri açmanızda oldukça kolay bir işlemdir. Instagram hesabınızı dondurduktan sonra geri açmak isterseniz, ister tarayıcıdan ister Instagram uygulamanızdan hesap kullanıcı adı ve şifresini girdikten sonra kapatmış veya dondurmuş olduğunuz Instagram hesabınızı açabilirsiniz.