Karadeniz açıklarında Bartın kıyılarına yaklaşık 200 metre mesafede Palau bandıralı bir kuru yük gemisinin battığı bilgisi ajanslara geçildi. Gemide toplamda 13 mürettebatın bulunduğunu söyleyen Bartın Valisi Sinan Güner, mürettebattan 6 kişinin çalışmal

Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri
Karadeniz açıklarında Bartın kıyılarına yaklaşık 200 metre mesafede Palau bandıralı bir kuru yük gemisinin battığı bilgisi ajanslara geçildi. Gemide toplamda 13 mürettebatın bulunduğunu söyleyen Bartın Valisi Sinan Güner, mürettebattan 6 kişinin çalışmalar sonucunda kurtarıldığını kaydetti. Acı haberi de veren vali Güner, dört kişinin kurtarılamadığını bildirdi.

Kazadan kurtulan 13 mürettebatın 3 adet filikaya binerek gemiden uzaklaştığını kaydeden vali Güner, kötü hava koşullarından dolayı filikaların denizde sürüklendiğini ve kurtulan mürettebatın zor anlar yaşadığını sözlerine ekledi. Geminin önce Rus bandıralı olduğu bilgisinin kendilerine verildiğini aktaran vali Sinan Güner, daha sonradan bunun Palao bandıralı bir gemi olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.

"Geminin ismi Arvin, Gürcistan'dan Bulgaristan'a gidiyordu"


Kaza sonucu batan geminin isminin Arvin olduğunu kaydeden Güner, geminin Gürcistan'dan Bulgaristan'a yük götürdüğünü ancak kötü hava koşullarına direnemediğini bildirdi. Gemide bulunan mürettebatın Ukrayna vatandaşı olduğunu kaydeden Güner, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından bir fırkateyin de görevlendirildiğini ve kurtarma çalışmaları yürüttüklerini ifade etti. Güner, kayalık bölgeye sığınarak kurtarılmayı bekleyen ve el sallayan iki kişiyi kurtarmaya çalıştıklarını söyledi.