Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine inmemesi ve son haftalarda yaşanan pastırma sıcakları nedeniyle hamsi severler fiyatlardan şikayet ediyordu. Zira sıcaklar nedeniyle hamsi Karadeniz'in kuzey bölgelerine gitmiş ve hamsi kıtlığı yaşanmıştı.

Cilt Bakımı Sırları Cilt Bakımı Sırları
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine inmemesi ve son haftalarda yaşanan pastırma sıcakları nedeniyle hamsi severler fiyatlardan şikayet ediyordu. Zira sıcaklar nedeniyle hamsi Karadeniz'in kuzey bölgelerine gitmiş ve hamsi kıtlığı yaşanmıştı. Balıkçılar ve balık severlerin dört gözle beklediği soğuk havalar geldi, balık fiyatları düştü.



Özellikle Trabzon'da soğuyan havalarla birlikte hamsi kıyılara yaklaştı. Hem daha iri ve bol, hem de lezzetli hamsiler tezgahlardaki yerini almaya başladı. Trabzon'da hamsinin kilosunun 10 liraya, hatta yer yer 7,5 liraya düştüğü görüldü.



Yoğun avlanmadan şikayet eden ve hamsinin yeteri kadar büyüyemediğini aktaran balıkçılar, avlanmanın yeterli seviyede olması gerektiğini belirtiyor. Müşterilerin fiyatlardan memnun olduğunu aktaran balıkçı Zekeriya Denizer, tek sıkıntısının boyutunun küçük kalması olduğunu aktardı. Balıkçı Denizer, hem iri hem de lezzetli hamsiler isteniyorsa, havanın daha da soğuması ve kar soğuklarının görülmesi gerektiğini aktardı.



Hamsi fiyatları nedeniyle bol bol satış yaptığını vurgulayan balıkçı Yakup Bektaşoğlu, hamsinin beklenen lezzetine ulaşmasının 10-15 gün alacağını ifade etti.