Koronavirüs vakalarının ve ölüm sayılarının artması nedeniyle Türkiye'de sokağa çıkma yasakları genişletildi, bir dizi önlem alındı. Bu salgın hastalık döneminde Cuma namazının farz olup olmadığı birçok vatandaş tarafından merak ediliyor.

Koronavirüs vakalarının ve ölüm sayılarının artması nedeniyle Türkiye'de sokağa çıkma yasakları genişletildi, bir dizi önlem alındı. Bu salgın hastalık döneminde Cuma namazının farz olup olmadığı birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Diyanet'ten konuya ilişkin bilgilendirme geldi. Peki koronavirüs döneminde Cuma namazı farz mı?

Koronavirüs döneminde Cuma namazı farz mı?


Açıklamada, sağlık ve hayatın ön planda olduğu ve İslam'ın kolaylık dini olduğu vurgulandı. Hayata zarar verecek şeylerin apaçık yasaklandığı belirtilen açıklamada tüm Müslümanların, hem kendilerinin hem de başlarının hayatını korumakla sorumlu tutulduğu hatırlatıldı. Bulaşıcı hastalıkların ölümlere yol açtığı kaydedilen açıklamada, hastalık döneminde dini vecibeleri yerine getirme zorunluluğunun ortadan kalktığı aktarıldı.

Hangi hallerde Cuma namazı farz olmaktan düşüyor?


Hangi hallerde Cuma namazı farz olmaktan düşüyor? Açıklamada cuma namazının farz olmasını düşüren hallere yer verildi. Şiddetli yağmur ve afetler, aşırı sıcak ve salgın hastalık gibi hallerde Cuma namazının farz olmadığı belirtildi. Bu dönemde insanların hem kendilerinin hem de başkalarının sağlığını tehlikeye atmasının doğru olmadığı ifade edildi. Buna rağmen öğle namazının evlerde kılınmasının farz olduğu hatırlatıldı.