Geçtiğimiz sene hayatımıza giren koronavirüs ile birlikte tüm dünya her an, her yerde maske takmak zorunda kaldık. 1 yıldır takmak zorunda olduğumuz ve resmen aksesuarımız haline gelen maskeyi ne zaman takmayı bırakacağımız ve ne zaman hayatımızdan tamam

Geçtiğimiz sene hayatımıza giren koronavirüs ile birlikte tüm dünya her an, her yerde maske takmak zorunda kaldık. 1 yıldır takmak zorunda olduğumuz ve resmen aksesuarımız haline gelen maskeyi ne zaman takmayı bırakacağımız ve ne zaman hayatımızdan tamamen çıkacak merak ediliyor. Pandemi ile hayatımıza giren maskenin ne kadar süre daha hayatımızda olacağı, maske takma zorunluluğunun kalkıp kalkmayacağı, ne zamana kadar takılacağı araştırılmaya başlandı. Koronavirüs aşısının bulunması ve ülkemize de gelmesiyle aşılanma da başladı. Aşı çalışmalarının başlaması ve kademi normalleşme açıklamalarının yapılmasıyla birlikte maske takmanın ne kadar süre daha zorunlu olacağı soruluyor. Ne zamana ne kadar maske takılması zorunlu olacak, ne zamana kadar takılacak? Maske zorunluluğu kalkacak mı?



Koronavirüsün hızla tüm dünyaya yayılmasıyla beraber maske takmak hayatımızın en önemli detaylarından biri haline geldi. Günün her anında, her yerinde taktığımız maskeleri yalnızca evimizde çıkarabiliyoruz. Günlük hayatımızda sıklıkla taktığımız maskeler, koronavirüs ile yaptığımız mücadelede oldukça büyük bir rol oynuyor. Koronavirüs ile mücadele kapsamında takmakta zorunlu olduğumuz maskeler virüsün daha yavaş yayılmasını engellerken, sosyal mesafeye uymayanlara da bir önlem oluyor. Özellikle kapalı mekanlarda, toplu taşımada takılması zorunlu olan maskelerin hayatımızdan ne zaman çıkacağı merak ediliyor. Bununla birlikte ülkemizde başlayan aşı uygulamaları ve önlemlerle birlikte koronavirüs vaka sayılarında oldukça azalma görülmeye başlandı. Vaka sayılarının azalması da koronavirüs yasaklarının kaldırılması, mekanların açılması, okulların yüz yüze eğitime başlaması anlamına geldi.

Maske Zorunluluğu Ne Zaman Kalkacak?

Koronavirüs ile ilgili pek çok yasak kaldırılırken akıllara gelen en önemli konu ise pandeminin başından beri taktığımız ve hayatımızın en önemli parçası haline gelen maske oldu. Günlük yaşantımızda takmak zorunda olduğumuz maske, bizi koronavirüsten koruyan en önemli önlemlerden biri haline geliyor. Taktığımız maske ile birlikte sosyal mesafe konusuna uymayanlar olsa da en azından olabildiğince virüsten korunmuş oluyoruz. Aşının da gelmesi ve ülkemizde uygulanmaya başlanmasıyla maskelerin ne zaman çıkarılacağı, zorunluluğunun kaldırılacağı merak edilmeye başlandı. 1 Mart normalleşme takviminin yayınlanmasının ardından maske ne zaman çıkarılacak, maske takma zorunluluğu ne zaman kaldırılacak merak ediliyor. Peki, maske takma zorunluluğu ne zaman kalkacak? Maske ne zamana kadar takılacak?



Maske Ne Zamana Kadar Takılacak?

Vaka sayılarının azalmasıyla birlikte pek çok yasak kaldırılmaya başlandı. Bununla birlikte Covid-19 aşısının bulunması da koronavirüsten kurtulmak için büyük bir umut oldu. Her ne kadar koronavirüs vaka sayıları azalmaya başlasa ve normalleşmeye başlanmasıyla birlikte  koronavirüsten kurtuluyor muyuz, geçecek mi diye araştırılmaya başlandı. Koronavirüs ile ilgili yapılan açıklamalar sonrasında vatandaşların en merak ettiği konu ise maske oldu. Vatandaşlar maskenin ne zamana kadar takılacağı, maske zorunluluğu ne zaman kalkacak, hayatımızdan ne zaman çıkacak merak ediliyor.

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs ile ilgili güncel açıklamalar yapmaya devam ediyor. DSÖ'nün açıklamalarına göre de koronavirüsün ne kadar daha hayatımızda kalacağı, maske zorunluluğu ile ilgili bilgiler verildi. Dünya Sağlık Örgütü, vaka sayılarında azalma olsa da hatta koronavirüs aşısı bulunsa da yakın bir zaman içerisinde maske zorunluluğunun kaldırılmayacağını belirtti. Vaka sayıları azalsa da dünya gündemine gelen mutasyon haberleriyle bir süre daha maske takmanın zorunlu olacağı belirtildi. Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamasının yanı sıra hem ülkemizdeki doktorlar hem dünyadaki diğer doktorlar da maske takmanın bir süre daha zorunlu olması gerektiği söylüyor.



Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan düşüşlerin hız kısmemesi ve koronavirüsün yayılmaması için maske takmanın zorunlu olduğu belirtiliyor. DSÖ'nün yaptığı koronavirüs ve maske açıklamalarına göre bu yıl maske takma zorunluluğunun kalkmayacağı belirtildi. 2021 yılı içinde maske takmaya devam edeceğiz. Dünya Sağlık Örgütü 2020 yılında takmaya başladığımız maskeleri, bu sene ve önümüzdeki sene de takacağımızı söylüyor. DSÖ maske kullanımı ile ilgili yaptığı açıklama sonrasında 2022 yılına kadar maskenin hayatımızda olacağını ve takmak zorunda olduğumuzu söyledi.

Pek çok bilgili ve konuyla ilgili araştırma yapan kişi ise bundan sonraki hayatımızda her zaman maskenin olması gerektiğini vurguluyor. Gelecek zamanlarda olabilecek her türlü hastalık ve virüs için en önemli koruma araçlarından birinin maske olduğu biliniyor. Yaşanan koronavirüs sonrasında vatandaşların da bu konuda daha dikkatli olacağı ve önlem alacağı görülüyor.