Merve Dizdar, 25 Haziran 1986 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk Bölümü üzerinden lisansını tamamlamıştır.

Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri
Merve Dizdar, 25 Haziran 1986 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk Bölümü üzerinden lisansını tamamlamıştır.  Kadir Has Üniversitesinde de ileri oyunculuk programından yüksek lisans yapmaktadır. Tiyatro kariyerine de Semaver Kumpanya ile başlayıp halen devam etmektedir.

İlk sinema deneyimi olan Bir ses böler geceyi filminde Cem Davran ile yapan Dizdar, Kavak Yelleri, Geniş Aile, Bir Yastıkta Doksanlar, Çılgın Dershane Üniversite’de gibi başlıca dizilerde rol almıştır. Son olarak ise Beş Kardeş dizisiyle seyircileriyle buluşmaktadır. Ayrıca TRT ÇOCUK kanalında Arkadaşım Bıdı ve 23 Nisan şenliğe doğru isimli çocuk programlarının sunuculuğunu da üstlenmiştir.

Yer Aldığı Projeler


2011 yılında Bir ses böler geceyi, 2013 yılında Mandıra filozofu, 2016 da Yok artık 2, 2020 yılında ise Eltilerin Savaşı Filminde yer almıştır. Daha sonra 2012 Kavak Yellerinde Saliha karakterini, 2012 yılında İnsanlar Alemi dizisinde konuk oyuncu olarak bulunmuştur. Ardından 2013 yılında Bir Yastıkta dizisinde Yeliz Gelin, Doksanlar da Selin, Çılgın Dershane de Astrolog Özge , 2014 yılında Beş kardeş, 2015 yılında Kırgın Çiçekler, yine 2015 yılında Kertenkele dizisinde İrem karakteriyle rol almıştır. Şimdiler de ise son zamanların en popüler ve sevilen dizisi olan Masumlar Apartmanı dizisinde ünlü oyuncu Birkan Sokullu ve Ezgi Molanın kardeşi rolünde yer almaktadır.

Masumlar Apartmanı Gülben Rolü


Masumlar Apartmanı dizisinde Gülben karakterini Merve Dizdar canlandırmaktadır. Ailenin en sessiz, en göze batmayan ve hiçbir konuda fikri sorulmayan karakterini canlandırmaktadır. Bütün hayatını ablası Safiye'nin etkisi altında geçirmiştir. Kimseden sevgi görmemiş olan Gülben kurtuluşunu aşkta ararmaktadır ve sıklıkla olmayacak hülyalara kapılmaktadır. Bu durumda kendini Esat’a kaptırmış bulunmaktadır. Fakat Esat ona karşı bir hissi olmasa da Gülben Esatın’da ona karşı ilgisinin olduğunu sanmaktadır.

Gülben karakteri de dizinin başında obsesif gibi görünse de aslında öyle değildir. Han'ın arkadaşı olan Esat karakteri eve geldiğinde ona gösterdiği romantik ilgiden, kapıyı açarken banyo ve salon arasında terlik değiştirmeye gerek duymamasından dolayı, adam eve girip çıkarken her yer pislendi diye sinirlenmemesinden obsesif olmadığı belli olmaktadır. Bu karakterin sürekli temizlik yapmasının sebebi pis olduğunu düşünmesi değil de ablasının öyle istemesi veya ablasının kızacağından da korkmasıdır.

İlk bölümün başında altına kaçırma problemi olduğu görülmüştür. Altına yapması obsesif annelerin çocuklarında daha çok görülen bir durumdur. Bir nevi bilinç dışı bir tepkidir aslında,  senin temizliğinin içine böyle ederim' demek gibi bir şeydir. Gülben'de olan da biraz buna benzemektedir. Zira ona annelik eden büyüten kişinin safiye olduğunu bilmekteyizdir.

Ödülleri


Merve Dizdarın aldığı 2 tane ödül vardır. Bunlardan bir tanesi XVII Dileklerarası Seyirci Ödülleri – Küçük Salon Kadın Oyuncu – Yutmak – Craft Tiyatro’dur. Merve Dizdar bu ödülünü 2017 yılında almış bulunmaktadır. Diğer ödülü ise 21. Afife Tiyatro Ödülleri – Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu – Yutmak – Craft Tiyatro’dur. Bu ödülünü yine aynı şekilde 2017 yılında almıştır.

Masumlar Apartmanı Konusu


Doktor Gülseren Budayıcıoğlu' nun Madalyonun içi romanından esinlenerek hazırlanmıştır. Korumacı dedesi ve erkek kardeşi ile birlikte yaşayan İnci'nin hayatı yaptığı bir kazayla değişecektir. Bu noktada oldukça önemli olaylara değiniliyorken hayatın bir diğer farklı yönüne de bakmaktadır.