İzmir’de yaşanan olayda, mimar Ozan Demirbaş’ın 32 bin takipçili sosyal medya hesabını ele geçiren dolandırıcılar, Demirbaş’ın takipçilerini dolandırdı. İzmir’de yaşayan Mimar Ozan Demirbaş, geçtiğimiz günlerde kişisel Instagram hesabında hikayeler kısmı

İzmir’de yaşanan olayda, mimar Ozan Demirbaş’ın 32 bin takipçili sosyal medya hesabını ele geçiren dolandırıcılar, Demirbaş’ın takipçilerini dolandırdı.

Madison Beer ifşa görüntüleriyle gündemde! Adı Kenan Yıldız ile aşk haberlerine karışmıştı! Madison Beer ifşa görüntüleriyle gündemde! Adı Kenan Yıldız ile aşk haberlerine karışmıştı!

İzmir’de yaşayan Mimar Ozan Demirbaş, geçtiğimiz günlerde kişisel Instagram hesabında hikayeler kısmında , “Casino ve ruletten güzel bir kazanç elde ettim. 5 bin TL yatırımım sayesinde 168 bin TL’lik bir gelir elde ettim. Bu pandemi döneminde siz ihtiyaç sahiplerine gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim kişi A.Ö.dür.Kendisiyle iletişime geçip, benim yönlendirdiğimi söylerseniz sizlere de yardımcı olacaktır” ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım gördü.



Instagram hesabının şifresinin ele geçirildiğini anlayan Demirbaş, zaman kaybetmeden savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak Demirbaş’ın 15 takipçisi bu süreçte dolandırıcıların ağına düşüp 250 bin TL para kaptırdı.



‘500 bin lira topladılar’


Mimar Ozan Demirbaş, 15 takipçisinin dolandırıldığını belirterek, esas rakamın 250 bin liradan fazla olduğunu söyledi ve “İstanbul ve İzmir’de bulunan avukatlarımız ise siber suçlara başvurularımızı yaptı. Şu an süreci takip ediyoruz. Suçluların bulunması ve mağduriyetin giderilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. 15 kişiden 250 bin lira toplanmış. Bunlar, bize ulaşanların bildirdiği rakamlar. Biz, bu yolla yaklaşık 500 bin lira toplandığını tahmin ediyoruz. Şüphelilerin gönderdiği IBAN ve telefon numaralarının hepsi mevcut. Üzgünüz, aynı zamanda da kızgınız. Umarım bu tür olaylar başkalarının başına gelmez” dedi.