Koronavirüs vakalarının günden güne arttığı Türkiye'de yakınlarını koronavirüsten korumak isteyen insanlar ilginç yöntemlere başvuruyor. Samsun'da koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşları kontrol etmek için evlere giden ve mahallelerde dolaşan ekiple

Koronavirüs vakalarının günden güne arttığı Türkiye'de yakınlarını koronavirüsten korumak isteyen insanlar ilginç yöntemlere başvuruyor. Samsun'da koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşları kontrol etmek için evlere giden ve mahallelerde dolaşan ekipler garip manzaralarla karşılaşıyor.

Testi pozitif çıkan ve karantinada bulunan bazı vatandaşlar evlerinin dışına "Binamızda Covid-19 var, giriş yasak" gibi afişler asıyor. Özellikle Tekkeköy ilçesinde korona testi pozitif çıkan bir çiftin cami hoparlöründen durumu duyurması ilgi çekti. Samsun 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Emin Demir, kentteki ilginç manzaralardan örnekler sundu.


Kendilerine selam vereni bile şikayet ediyorlar!


Testi pozitif çıkanların evlerinde kalması için denetimler gerçekleştirdiklerini aktaran Demir, kuralları ihlal edenlerin yurtlara alındığını aktardı. Salgının başlarında vatandaşların çok istekli olmadığını belirten Demir, artık vatandaşın bilinçlendiğini belirtti. Demir, şimdi ise zaman zaman vatandaşın durumu abarttığını ve kendine selam vereni şikayet ettiğini söyledi.

Tekkeköy ilçesinde bir mahallede yaşayan çiftin, koronavirüs testlerini pozitif çıktığını caminin hoparlöründen duyurması ilginç örneklerin başını çekiyor. Vatandaşta oluşan bu bilincin yaygınlaşması gerektiğini belirten Demir, kuralları ihlal edenlerin 112'ye ihbar edilmesi gerektiğini aktardı.