Navtex nedir ? sorusu Türkiye ile Yunanistan arasında NAVTEX ilanı açıklamaları sonrasında gün gün çok araştırılıyor. Peki NAVTEX ne demek? ne anlama geliyor ? NAVTEX genelde askeri bir terim olarak kullanılmakta iken NAVTEX ilan etmek denizcilikte de ku

Navtex nedir ? sorusu Türkiye ile Yunanistan arasında NAVTEX ilanı açıklamaları sonrasında gün gün çok araştırılıyor. Peki NAVTEX ne demek? ne anlama geliyor ? NAVTEX genelde askeri bir terim olarak kullanılmakta iken NAVTEX ilan etmek denizcilikte de kullanılıyor . NAVTEX ilan etmek Bir nevi diğer bir ülkeden gemilere karşı olası tehlike durumlarını bildirmek anlamını taşıyor.



Özellikle de son günlerde NAVTEX ilanı çok duyulur bir terim olmakta iken NAVTEX kelimesi ile karşılaşan Vatandaş NAVTEX nedir NAVTEX ne demektir? NAVTEX ilan etmek nedir ? sorularını çok Soruyor. Işte Bizlerde sizler için navtex hakkında tüm merak ettiklerinizi Araştırdık...



NAVTEX nedir?



Deniz terimi olarak kullanılan NAVTEX seyir bilgileri denizdeki emniyet izlenen sahalar hakkındaki bilgiler ve meteoroloji tahminleri ile alakalı haberleşme sistemi olarak geçmektedir. Faks sistemi gibi mesajlaşma yolu ile gönderilen mesajlar İngilizce olup bu yayınlara ulaşabilmek için gemi ve teknelerde NAVTEX  cihazının bulunmasının önemi son zamanlarda daha da büyük dikkat çekmektedir.



NAVTEX ilanı ne demek?

Madison Beer ifşa görüntüleriyle gündemde! Adı Kenan Yıldız ile aşk haberlerine karışmıştı! Madison Beer ifşa görüntüleriyle gündemde! Adı Kenan Yıldız ile aşk haberlerine karışmıştı!


Özellikle de Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliklerin yaşandığı günlerde çok sıklıkla duyulan NAVTEX ilanı Aslında NAVTEX cihazı üzerinden yapılan bildirimler anlamına da gelmektedir. Gemilere hava raporları uyarılar olası tehlikeler, gemilerin Emniyeti gibi bilgiler NAVTEX aracılığı ile sağlanmakta ve haberleşme yapılmaktadır. Özellikle de Uluslararası Denizcilik organizasyonun bir parçası olan NAVTEX Ayrıyetten de küresel denizde tehlike ve emniyet sisteminin de üyesidir.



Gönderilen bildirimlerin yazılı olarak okunabilmesi ve bu bildirimler üzerinden de harekete geçmeyi mümkün kılan NAVTEX ihtiyaç duyulan bilgileri otomatik olarak geçebilmektedir. Öte yandan tüm gemilerde olması gereken bilgiler Dökümü de sürekli araştırılmaktadır. Belirli frekanslar boyunca süregelen NAVTEX yerel biR lisan ile gönderilmekte değilken Özellikle de ticari Deniz taşımacılığının emniyetini sağlamak için çok büyük önem arz eder. 4 saatte bir yayın yaptığı öğrenilen NAVTEXin en uzun yayın yapma süresi ise 10 dakikadır. Orta dalga boyu frekansı aracılığı ile haberleşme sağlayan NAVTEX yaklaşık 400 deniz mili yani 740 kilometre çevresi boyunca yayın gönderebilir. GMDSS nin bir parçasıdır.