Polis özel harekat teşkilatı PÖH Emniyet genel müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve 1983 yılında kurulan ülkemizin en etkili ve nitelikli güvenlik birimlerinden birisidir. Pöh - özel harekat polislerinin görevleri ise terör örgütü eylemi gerçe

Erkekler futbolda 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde en fazla küme düşen takım hangisidir? Erkekler futbolda 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde en fazla küme düşen takım hangisidir?
Polis özel harekat teşkilatı PÖH Emniyet genel müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve 1983 yılında kurulan ülkemizin en etkili ve nitelikli güvenlik birimlerinden birisidir. Pöh - özel harekat polislerinin görevleri ise terör örgütü eylemi gerçekleştirecek örgütü etkisiz hale getirmek, yakalamak, rehin kurtarma, uyuşturucu operasyonlarını yürütme ve ülke güvenliğini tehdit eden tüm illegal işlemlerin takip etmek, yapılan örgüt operasyonlarını engellemek gibi bir çok görev tanımı bulunmaktadır.

Polis özel harekat nasıl olunur?

Özel harekat polisi olabilmek için İçişleri Bakanlığı tarafından pöh alımı için ilan yayınlanması gerekmektedir. Eğer alım ilanı yayınlanırsa adaylar ilanın şartlarını inceledikten sonra şartlara haiz olduklarını düşünüyorlarsa pöh alımı için ilana başvuru gerçekleştirerek pöh olma imkanlarını artırabilirler. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son açıklamalarında pöh alımlarının artık içeriden yapılacağını bu nedenle pöh adaylarının polis alımı ilanları olduğunda başvurmalarını önermiştir. Eğer çok acil ihtiyaç olursa dışarıdan pöh alımlarının da yapılacağını sözlerine ekledi. Önceki pöh alımı şartlarını

incelemek gerekirse;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar), Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; sabıka ve sicil kaydı temiz olmak, Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak gibi şartlar aranıyordu.

2021 PÖH Alımları ne zaman?

2021 yılında pöh alımı yapılacak. En az 3000 Polis Özel Hareket alınacağı İçişleri bakanı Süleyman Soylu tarafından duyuruldu. 2021 PÖH alım tarihleri belli olur olmaz sizlerle paylaşılacak.