Ayrıca bu ödenek SGK' ya tabi olan çalışan annelere yapılmaktadır. Eğer kamu kuruluşunda çalışıyorsanız.

Türkiye'de Vadeli Mevduat Faiz Oranları Yükselişte: Yatırımcılar İçin Fırsat Zamanı Türkiye'de Vadeli Mevduat Faiz Oranları Yükselişte: Yatırımcılar İçin Fırsat Zamanı

Ayrıca bu ödenek SGK' ya tabi olan çalışan annelere yapılmaktadır. Eğer kamu kuruluşunda çalışıyorsanız. Zaten istirahat sürelerinde çalışamamaktan kaynaklı geçen sürenin maaş kurumumuz tarafından size ödenmektedir.

Anneler isterseniz uygulamanın şartlarına bir bakalım öncelikle SGK’ ya tabi çalışıyor olmanız birinci şart.

Eğer doğumdan kaynaklı işi bırakma planınız varsa bunu istirahat süremizin sonuna erteleyin. Çünkü doğumdan önce işten çıkışımız verilirse bu ödemeye hak kazanamıyorsunuz.

İkinci şartı ise doğumdan önceki bir yıl içinde 90 gün SGK priminizin yatırılmış olması gereklidir.

Üçüncü şartımız doğumunuzun gerçekleşmiş olması gerekiyor.

Son olarak da bu ödemeye hak kazanabilmek için yasanın size tanıdığı istirahat sürenizi kullanmış olmamız gerekiyor. Anneler tekli gebeliklerde otuz ikinci haftanızda çoklu gebeliklerde otuzuncu haftamızda doktorunuza başvurarak doğum öncesi istirahat raporunuzu başlatıyorsunuz. Hekiminiz bunun sizin adınıza tanımı SGK sistemine giriyor işleriniz de bunu onaylıyor. Sonrasında doğum süreciniz gerçekleşiyor. Bu sefer hekiminiz veya hasta anneniz doğum raporunu yine SGK sistemimize tanımlıyor.  İşyerinin izne onay veriyor. Akabinde doğum sonrası istirahat raporunuz başlatılmış olur. Süre sonunda istirahat raporunuzun bitmesi ile SGK sistemine yapılacak tanımlamak ve işvereninizce yapılacak. Onaylama sonrasında online olarak SGK tarafımıza bu ödeneği ödeme işlemlerini gerçekleştiriyor.

1.Kural annenin doğumdan önceki son üç aylık ortalama brüt ücretinin alınması. İstirahat süresi olan yüz on iki gün ile çarpılması ve bulunan rakamın üçte ikisinin tarafımıza ödenmesidir. Hesaplamadan da anlaşılacağı üzere ödeme brüt ücretiniz üzerinden yapılacağı için gerçek maaşınızın SGK' ya aktarıldığından emin olun.

Yasal hakkınız olan rapor parası ödeme için yine beş yıllık hak düşürücü süremiz mevcut. Dilerseniz bu hakkımızı doğum tarihinden itibaren beş yılı içerisinde istediğiniz şekilde ve zamanda kullanabilirsiniz. Eğer başvuru sürecinizi merak ederseniz E-Devlet sistemi üzerinden şifreniz ile bir rapor sorgulama bölümünden kontrol edebilirsiniz.

Sürecinizde bir aksama olduğunu düşündüğünüz noktada lütfen doktorunuzla hastanemizle ve işvereniniz ile irtibata geçin. Onların sisteme bildirmeleri gereken ve sistem üzerinden onaylamaları gereken işlemleri eksiksiz yaptıklarından emin olun. Yine de bunların tamamlanması sonrasında ödenek tarafımıza ulaştırılmaması bu durumda bağlı bulunduğumuz ilin SGK İl Müdürlüğüne başvuru yaparak işlem sürecinizi kendiniz takip edebilirsiniz. Gerekirse rapor parası ödeneği için elden başvuruda gerçekleştirebilirsiniz.