T. C.

T.C. Resmî Gazete'nin hem Android hem de iOS mobil uygulamalarına "mobil bildirim" özelliği getirildi. Artık saat 24.00'ten sonra geçilen her yeni güne ait sayıda yayımlanacak içeriklerle ilgili kullanıcılara anında haberdar olabilmeleri için bildirim atılacak.



Başbakanlık kurumuna bağlı olan ancak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildikten sonra T.C. Cumhurbaşkanlığı uhdesinde hazırlanan Resmî Gazete’nin Android ve IOS mobil uygulamaları da güncellendi.



Son güncellemeyle beraber artık anlık bildirim özelliğine sahip olan mobil uygulama; Resmî Gazete’de günvel bir karar, duyuru ya da ilan yayımlandığında kullanıcılarına, isteğe göre bildirim atacak.



Türkiye hakkındaki çok önemli gelişmeler ve kararlar, kanun ve görev değişiklikleri, kamu iş ilanları ve duyuruların ilan edildiği Resmî Gazete’nin ilanları, güncelleme saatinin genel olarak 24.00 olması, gün içinde de ek olarak güncellemelerin yapılması sebebiyle takibi gazeteciler açısından da hayli zor oluyordu.



Fakat kullanıcılar artık sayfayı sıkça yenileyip takip etmek zorunda kalmayacak. Dileyen kullanıcılar, Resmî Gazete'nin mobil uygulamasından gelen "Resmî Gazete size bildirim göndermek istiyor" sorusuna bir kez onay vermesi durumunda sıkça sayfayı yenileyerek gelişmeleri takip etmek yerine bildirim alarak son gelişmeleri anında öğrenecekler.