Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması da dahil birçok yasak getirildi. Kafe ve restoranlarda paket servis dönemine geçildi, sinema salonları 31 Aralık'a kadar kapatıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması da dahil birçok yasak getirildi. Kafe ve restoranlarda paket servis dönemine geçildi, sinema salonları 31 Aralık'a kadar kapatıldı. Koronavirüs salgınında vaka sayıları ülke genelindeki kimi bölgelerde azalsa da henüz tedbirleri sona erdirecek bir duruma ulaşılmadı. Bu nedenle de sinema salonlarının açılıp açılmayacağı merak edilmeye başlandı.

Sinema salonları ne zaman açılacak?


Sinema salonları ne zaman açılacak? sorusuna İçişleri Bakanlığından yanıt geldi. Bakanlıktan tüm illerin valiliklerine gönderilen genelgeye göre sinema salonlarının açılışı 1 Mart’a kadar ertelendi. Genelgede, salgının seyrinin takip edildiği ve buna göre tedbirlerle ilgili yeni kararların alındığı anımsatıldı. Daha önce sektörden gelen talebe göre sinema salonlarının 31 Aralık'a kadar kapalı kaldığı aktarıldı.

Salonlar 1 Mart 2021'e kadar kapalı kalacak!


Sektörde gelen talepler ve salgının seyri nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla toplantılar yapıldığı ve sinema salonlarının durumunun ele alındığı aktarıldı. Yapılan kapsamlı görüşmeler neticesinde de sinema salonlarının 1 Mart 2021'e kadar kapalı kalması yönünde bir karar alındığı ifade edildi.