Bunun üzerine birçok insan Şok marketlerin aslında kime ait olduğunu ve bu marketlerin kurulumunu nasıl gerçekleştiğini sık sık sormaya devam etmiştir. Şok marketler uzun yıllardır hayatına devam eden ve birçok ürünü vatandaşlarla paylaşan zincirlerden b

Bunun üzerine birçok insan Şok marketlerin aslında kime ait olduğunu ve bu marketlerin kurulumunu nasıl gerçekleştiğini sık sık sormaya devam etmiştir. Şok marketler uzun yıllardır hayatına devam eden ve birçok ürünü vatandaşlarla paylaşan zincirlerden bir tanesidir. Marketin kuruluş yılı ise; 1995 yılı olarak bilinmektedir. Ancak kurulduğu tarihten beri kendini fazla geliştiremeyen ama son zamanlarda en öne çıkan marketler arasında yer almaya başlayan Şok marketler, Ülker tarafından satın alındığı bilinmektedir.

İş Bankası'ndan Ramazan Bayramı Öncesi Müjde: Faizsiz Kredi Fırsatı Son 3 Gün! İş Bankası'ndan Ramazan Bayramı Öncesi Müjde: Faizsiz Kredi Fırsatı Son 3 Gün!

Şok Marketler Ne Zaman Kuruldu?


Şok marketler ne zaman kuruldu? Sorusu da sıklıkla araştırılmaya devam edilmektedir. Şok marketler 1995 yılında kurulmuş ancak kurulduğu zamanlarda fazlasıyla ilgi çekmemiştir. Fakat 2011 yılında Yıldız holding tarafından satın alınan ve Ağustos ayından itibaren Ülker işletmeciliğine verilen Şok marketler Gözde girişim sayesinde ünlü bir konsorsiyum tarafından satın alınmış ve işletmesine devam edilmiştir. Şok marketleri satıldıktan sonra içindeki stoklarını ve sattığı ürünleri de yavaş yavaş yenilemeye başlamıştır. Bu yenilemeler gerçekleştikten sonra müşteriler marketlere gittiği zaman kaliteli ürünlerle ve gün içerisinde alıştığı ve sıklıkla aldığı malzemelerle karşılaştığı için Şok markette de daha sık ziyaret etmeye başlamıştır.

Şok marketler ilk öncelerde Migros tarafından kurulmuştur. Fakat daha sonralarda Şok marketler Sabancılardan satın alınmıştır. Şok marketleri ile Diasa’nın da birleştirilmesini sağlamıştır. Hal böyle olunca şok marketlerde git gide kendini daha fazla geliştirmeye başlamış ve müşteri portföyünü de yavaş yavaş arttırmıştır. Satın alma zamanı gerçekleştirildikten ve bittikten sonra Şok marketlerde satılan içkiler de tamamen kaldırılmıştır. Şok marketlerin sorumlu olan CEO'su Uğur Demirel yaptığı açıklamada mağaza sayılarını daha fazla yükselteceğini ve neredeyse 6 bine ulaştırmak istediğini söylemiştir.

Şok Marketler Bütün İllerde Var Mı?


Şok marketler bütün illerde var mı? soruları da sıklıkla merak edilmeye ve yönetilmeye devam etmektedir. Şok marketler BİM ve A101 marketlerin dışında en çok sevilen ve rağbet görülen marketler arasındadır. Bu nedenle marketlerin yayılımı her geçen gün artmaya devam etmektedir. Hemen hemen bütün illerimizde ve ilçelerimizde yer aldığı bilinen Şok marketler, zaman içerisinde daha fazla mağaza açacağını ve yayılımlarını artıracaklarını her fırsatta söylemeye de devam etmektedirler.

Oldukça uzun zamandır kaliteli işler yapmayı başaran Şok marketler içerisinde sattığı ürünleri kaliteli olarak seçtiği için ve zaman zaman sadece gıda ürünlerine değil tekstil ürünlerine de yer verdiği için birçok kişinin ilgisini çekmeyi başarmış ve alışveriş sayısında gitgide arttırmaya devam etmişlerdir.

Şok Market Sahiplerinin Açıklamaları


Şok market sahiplerinin açıklamaları ise; Şok marketlerin son sahipleri Şok marketleri günü zaman içerisinde daha fazla geliştireceklerini ve hemen hemen bütün ilçelerin bütün illerin bütün ilçelerinde market zincirlerini açacaklarını ve bütün vatandaşların faydalanmalarını sağlayacaklarını belirten niteliktedir. Özellikle de Büyük şehirlerde Şok marketler hemen hemen adım attığınız her yerde karşınıza çıkacak şekildedir. Özellikle ne zaman zaman yaptığı indirimlerle ve sunduğu uygun fiyatlı seçenekleri ile ilgileri üzerine çeken Şok marketler her geçen gün bu indirimde daha fazla artıracağını ve vatandaşları mutlu edeceğini de söylemeye devam etmiştir.