Yeni koronavirüs yasaklarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmasıyla şehirler arası seyahat konusu da merak edilmeye başlandı. Hafta sonları cuma akşam 20.

Garanti BBVA Bankası Hesabı Olanlar, TC Kimlik Son Rakamları 0-8 Arası Olanlar 10.000 TL Ödeme! Garanti BBVA Bankası Hesabı Olanlar, TC Kimlik Son Rakamları 0-8 Arası Olanlar 10.000 TL Ödeme!
Yeni koronavirüs yasaklarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmasıyla şehirler arası seyahat konusu da merak edilmeye başlandı. Hafta sonları cuma akşam 20.00'den başlayacak sokağa çıkma yasağı, pazartesi sabah 05.00'e kadar kesintisiz devam edecek. Peki yasağın olduğu saatlerde uçakla seyahat edecek olan yolcular ne yapacak? Hafta sonları uçak seyahati yapılacak mı? Kimler özel araçlarıyla seyahat edebilecek?



Türk Hava Yolları'ndan (THY) gelen açıklamaya göre hafta sonu uçakla seyahat edecek yolcuların planlaması belli oldu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, bu durumda yolcuların izleyeceği yolu Twitter'dan duyurdu. Buna göre sokağa çıkma yasağı bulunan saatlerde uçak bileti alan yolcuların, sorulması halinde biletlerini göstererek dışarı çıkması serbest olacak.



Kısıtlama sürecinde kimlerin seyahat edebileceği de merak ediliyor. Belirli mazeretleri bulunan yolcular şehirlerarası seyahat edebilecek. Bu mazeretleri olmayan kişiler ise sadece uçak, otobüs ya da tren gibi toplu taşımalarla bir şehirden bir başka kente geçebilecek. Peki kimler özel araçlarıyla seyahat edebilecek?

Kimler özel araçlarıyla seyahat edebilecek?


Özel araçlarıyla seyahat ermek isteyen kişilerin belli mazeretlerinin bulunması gerekiyor. Peki kimler özel araçlarıyla seyahat edebilecek? Askerlik hizmetini tamamlayıp evine dönecekler, hastası veya cenazesi olanlar, ÖSYM'nin sınavlarına katılacaklar, doktor sevki olanlar özel araçlarıyla seyahat edebilecek. Öte yandan cezaevlerinden salınanlar ve kalacak yer bulamayıp evine dönmek isteyenler de (son 5 gün içinde gelmiş olmalı) özel araçlarıyla seyahat edebilecekler.