Yeni koronavirüs yasaklarının gelmesiyle beraber hafta içi saat 20. 00-05.

Yeni koronavirüs yasaklarının gelmesiyle beraber hafta içi saat 20.00-05.00 arasında sokağa çıkmak yasak oldu. Yasak hafta sonu ise cuma 20.00'den başlayıp pazartesi sabah 05.00'e kadar kesintisiz sürecek. Devlet Tiyatroları (DT), son yasakların ardından oyun saatlerinde güncellemeye gitti.

Oyun saatleri değiştirildi!


Yapılan açıklamaya göre başlama saati hafta içi saat 19.30 olan oyunlar, saat 18.00'e çekildi. Açıklamada alınan koronavirüs tedbirleri ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle böyle bir güncellemeye gidildiği kaydedildi.



Devlet Tiyatrolarında İstanbul ve Ankara'da bugün oynanacak oyunlar ise iptal oldu. Oyunlar için gişelerden bilet alanlar gişelere gidip parasını geri alabilecek. Biletlerini online ortamdan alanların ise herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmadan paralarının geri yatırılacağı kaydedildi.

Sinema salonlarına 15 milyon lira destek!


Öte yandan koronavirüs nedeniyle kapanma noktasına gelen sinema salonlarına Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 15 milyon lira destek verileceği kaydedildi. Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Genel Sekreteri Fevzi Genç, bu desteğin sinemalar için olan öneminden bahsetti.



Kasım ayında gerçekleşen sinema kapanması kararını kendilerinin istediğini belirten Genç, herkesin evine ekmek götürme amacında olduğunu söyledi. Bu dönemin belirsizliklerle dolu olduğunu kaydeden Genç, mekan sahiplerinin kira parası istediğini belirtti. Genç, bir taraftan da yapımcıların bu dönemde film çekmek istemediğini kaydetti.