2020 yılında dünyanın bir numaralı gündem maddesi olan koronavirüs salgını nedeniyle birçok sektör kötü yönde etkilendi. Bu sektörlerin başında da turizm geliyor.

2020 yılında dünyanın bir numaralı gündem maddesi olan koronavirüs salgını nedeniyle birçok sektör kötü yönde etkilendi. Bu sektörlerin başında da turizm geliyor. Zira hem ülkelere giriş çıkışlara getirilen kısıtlamalar, 14 günlük karantina süreleri ve birçok mekanın kapanması nedeniyle insanlar bulundukları bölgeden dışarıya çıkmıyor. Bunun gibi sebeplerle dünyadaki popüler kentlerin önemli meydanlarının boşaldığı ve seyahatlerin azaldığı göze çarpıyor. Salgın, sadece yurt dışı gezilerini değil yurt içi turizm faaliyetlerini de etkiliyor.


"Turizm sektöründe yüzde 80 daralma var"


Turizm sektörünün 2020 yılında ciddi bir darbe aldığını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, sektörde yüzde 80'lere varan bir daralmanın söz konusu olduğunu söyledi. "14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı"nın önemine değinen Soyer, turizm işletmecisinin birçok meslek grubu gibi zor durumlara düştüğünü beyan etti.

"Yeni normal döneminde rekabet daha da kızışacak"


Salgın sonrası dönemde atılacak adımların önemine işaret eden Soyer, turizm sektörünü doğayla barışık bir hale büründürmek istediklerini aktardı. Pandemi döneminde turizm pastasının küçüldüğünü hatırlatan Soyer, "yeni normal" denilen bu dönemde turizm rekabetinin çok daha yırtıcı bir hale büründüğüne değindi.