Türk Halk Müziği Sanatçısı Engin Nurşani, bir buçuk yıl önce gırtlak kanserine yakalanmıştı. Nurşani'nin tedavisi Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde sürüyordu.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Engin Nurşani, bir buçuk yıl önce gırtlak kanserine yakalanmıştı. Nurşani'nin tedavisi Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde sürüyordu. Nurşani'nin kanserle olan savaşını kaybettiği haberi geldi. Hastanenin başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, Nurşani'nin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Haluk Levent'ten duygusal paylaşım!


Nurşani'nin kaybı sonrası Twitter'dan açıklama yapan Haluk Levent duygu dolu bir mesaj paylaştı. Levent mesajında, Nurşani'nin aylardır hastanede olduğunu belirtti.


Engin Nurşani Kimdir?


Asıl adı Engin Ayhan olan Engin Nurşani, 9 Ocak 1984 tarihinde Almanya'nın Krefeld şehrinde doğdu. Nurşani, kendisi gibi ozan olan babası Aşık Ali Nurşani ile Alman annesi Angelika Ayhan'ın büyük oğlu olarak dünyaya geldi. Nurşani müzik kariyerine 2003 yılında "Adına Bir Çizik Çektim" isimli albümle başladı. Türk Halk Müziği Sanatçısı Engin Nurşani, kariyerinin başlangıcından 2019'a kadar toplam 8 albüm çıkardı.

Küçük yaşlarında müzik eğitimi gören Engin Nurşani'nin babası, oğlunun müzisyen olmasına başlangıçta karşı çıkmıştır. Bunun sebebi ise müzik dünyasında gördüğü vefasızlığı oğlunun yaşamamasını istemesi olduğu bildirildi. Buna rağmen müzikle bağını koparmayan Nurşani zamanla babasının da desteğini almış ve İstanbul'a gelmişti.