Ülkemizde bulunan üç büyük ve en popüler olan operatörler yeni bir karar açıkladı. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom olarak 3 büyük ve en çok kullanılan operatörde yerli mesajlaşma uygulamaları ve sosyal medya platformlarının kullanıcılara tamamen ücret

Ülkemizde bulunan üç büyük ve en popüler olan operatörler yeni bir karar açıkladı. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom olarak 3 büyük ve en çok kullanılan operatörde yerli mesajlaşma uygulamaları ve sosyal medya platformlarının kullanıcılara tamamen ücretsiz olarak hizmet vereceği açıklandı. Üç büyük GSM operatörü olan Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom yeni bir karar ile kullanıcıları sevindirecek bir açıklamada bulundu. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom ortak bir toplantı yaptı. Operatörlerin yaptıkları toplantı sonucunda yeni kararlar alındı. Üç büyük GSM operatörü aldıkları karar ile birçok uygulama ve faaliyeti ücretsiz hale getirdi. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom yerli mesajlaşma uygulamaları ve sosyal medya uygulamalarını, bu operatörleri kullanan kullanıcılara ücretsiz hale getireceğini duyurdu. Bu ortak karar sonucunda Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom kullanıcıları belirlenen uygulamaları ücretsiz olarak kullanabilecek. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom'un belirlediği iki uygulama şimdiden ücretsiz hale getirildi. Ücretsiz hale gelen uygulamalardan biri BİP diğeri ise Yaay oldu. Bu karar sonucunda; Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom kullanan müşteriler BiP ve Yaay uygulamalarından kendi internet kotalarından harcamadan tamamen ücretsiz olarak faydalanabilecekler.



WhatsApp'ın son dönemde gündeme düştüğü zorunlu gizlilik sözleşmesi kapsamında çoğu WhatsApp kullanıcısı, WhatsApp uygulamasını sildi ve başka muadil uygulamalara geçiş yaptı. WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesini zorunlu kılması durumuna karşın iş birliği yapan operatörler ise hemen uygulamaları gündeme getirdi. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom, WhatsApp'a karşı gizlilik sözleşmesi gerektirmeyen uygulamaları vatandaşlara sundu. Gizlilik sözleşmesi olmamasının yanında başka avantajlı ve uygulamalara çekecek olan özellikler de eklediler. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom, BİP ve Yaay uygulamasını kullanıcılarına ücretsiz olarak açacağını duyurdu. Bu sayede bu üç büyük GSM operatörü olan Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom'u kullanan kullanıcılar kendi internet paketlerinden harcamadan ücretsiz bir şekilde BİP ve Yaay uygulamasını kullanabilecekler.



Bu karar sayesinde vatandaşlar hem iletişim gizliliği sayesinde, gizlilik haklarını kullanabilecekler. Hem de ücretsiz olarak belirlenen uygulamaları kullanarak arkadaşlarıyla, aileleriyle iletişim kurmaya devam edebilecekler. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom kullanan kullanıcılar, WhatsApp yerine bu operatörlerin belirlediği iletişim uygulamalarını indirerek, internet paketlerinden harcamadan bu uygulamalar aracılığıyla iletişim kurmaya devam edebilecekler. BİP uygulaması WhatsApp gibi gizlilik sözleşmesi istemiyor. Bunun yanında diğer ücretsiz olarak belirlenen ve vatandaşın kullanımına ücretsiz olarak sunulan Yaay uygulaması ile de iletişimlerine ücretsiz olarak devam edebilecekler. Bu uygulamalardan ve ücretsiz ieltişim fırsatından yararlanmak için tek yapmanız gereken, bu uygulamaları indirmek olacaktır.