2019 yılına damga vuran Joker filmi birçokları tarafından oldukça beğenildi. Joaquin tarafından canlandırılan Joker karakterine bu kez farklı bir açıdan yaklaşılmış, karakterin iç dünyası farklı bir bakışla ele alınmıştı.

Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri
2019 yılına damga vuran Joker filmi birçokları tarafından oldukça beğenildi. Joaquin tarafından canlandırılan Joker karakterine bu kez farklı bir açıdan yaklaşılmış, karakterin iç dünyası farklı bir bakışla ele alınmıştı. Filmde patolojik bir gülme rahatsızlığı bulunan Joker'in bir çeşit akıl hastalığı geçirdiği görülüyordu. Joker'e getirilen eleştirilerden biri de ünlü yönetmen David Fincher'dan geldi.


Scorsese'nin filmlerinden araklama!


58 yaşındaki Fincher, yönetmenliğini Todd Philips'in üstlendiği filmde, akıl hastalığı fikrinin sorunlu olduğunu söyledi. Fincher bu filmin, Martin Scorsese'nin iki filmi olan Taxi Driver ve King of the Comedy'nin karışımı olduğunu belirterek tartışmaları alevlendirdi.



Ünlü yönetmen, Travis Bickle ve Rupert Pupkin karakterlerinin birleşimi olan bu yeni Joker'i beğenmediğini söyledi. Filmin akıl hastalarına ihanet ederek milyarlarca dolar kazandığını belirten Fincher, klişelerle dolu olmasına da eleştiri getirdi.


Fincher'ın ünlü dizi ve filmleri


Ünlü yönetmen David Fincher; Fight Club, Seven, Gone Girl, Zodiac, Sosyal Ağ, Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi, The Game ve Panik Odası gibi birçok filmle ün yaptı. Fincher'ın; House of Cards, Mindhunter ve Love, Death and Robots gibi ünlü dizilerde imzası bulunuyor.