Dünyanın en çok tanınan müzayede evlerinden olan Sotheby’s, 2019 yılında Fransız girişimci Patrick Drahi tarafından 3,7 milyar dolara satın alınmıştı. Dünyada 80 ofisi bulunduğu belirtilen Sotheby's müzayede evi 1744'te kurulmuştu.

Türkiye'nin yüz ölçümü yaklaşık 780 bin kilometrekareyken en büyük il Konya'nın yüz ölçümü yaklaşık kaç kilometrekaredir Türkiye'nin yüz ölçümü yaklaşık 780 bin kilometrekareyken en büyük il Konya'nın yüz ölçümü yaklaşık kaç kilometrekaredir
Dünyanın en çok tanınan müzayede evlerinden olan Sotheby’s, 2019 yılında Fransız girişimci Patrick Drahi tarafından 3,7 milyar dolara satın alınmıştı. Dünyada 80 ofisi bulunduğu belirtilen Sotheby's müzayede evi 1744'te kurulmuştu. Sokak sanatçısı Bansky, Leonardo Da Vinci ve Pablo Picasso da dahil olmak üzere birçok ünlü ismin eserinin satıldığı Sotheby's, şimdi de Van Gogh'un bir eserinin satıldığını duyurdu.



Paris'te online olarak gerçekleştirilen bir müzayedede dünyada sayılı kişinin elinde bulunan Vincent Van Gogh'un Montmartre'deki Sokak Manzarası isimli eserini satışa çıkardı. Sadece özel koleksiyoncularda bulunduğu bilinen tablonun 5-8 milyon euro arasında bir değere satılması öngörülüyordu ancak açık artırmanın sonucu birçok kişiyi şaşırttı.



Zira eseri alan kişinin kimliğini açıklamayan Sotheby’s Müzayede Evi, eserin 13 milyon 91 bin eurodan alıcı bulduğunu bildirdi. Tablonun 1877 yılında yapıldığını kaydeden Sotheby’s, Fransa'da satılan Van Gogh eserleri için bu satış fiyatının bir rekor olduğunu bildirdi.

Paris'te bulunduğu iki yılda yaklaşık 200 tablo yaptı!


Montmartre'deki Sokak Manzarası adlı eseri Paris'te bulunduğu sıralarda yapan ünlü ressamın, iki yıl boyunca kaldığı şehirde yaklaşık 200 tablo yaptığı kaydedildi. Rekor fiyata satılan tabloda bir çift ve iki çocuk, bir değirmen ve ağaçsız yaprakların olduğu görülüyor. Van Gogh'un ünlü olmayan eserlerinden biri olan Montmartre'deki Sokak Manzarası eseri pek çok sanatsever tarafından beğenilmezken küçük bir grup bu eserin bir şaheser olduğu görüşünü paylaşıyor. Bu eserle birlikte farklı ressamlara ait olan 33 farklı tablonun da satışa sunulduğu kaydedildi.


Kısa hayatına birçok tablo sığdırdı


1853 yılında Hollanda'da doğan Van Gogh, 37 yaşında intihar edene kadar kısa ömrüne yüzlerce başarılı eseri sığdırmayı başardı. Resme olan ilgisi küçük yaşlarda başlayan Van Gogh'un sessiz ve ciddi bir çocuk olarak büyüdüğü söylenir. İlk gençlik yıllarında sanat simsarı olarak çalışan Van Gogh, ilerleyen yaşlarında beslenmesine dikkat göstermeye ve aşırı alkol tüketmeye başladı. Yıldızlı Gece, Patates Yiyenler, Buğday Tarlası ve Kargalar ile Ren Nehri'nde Yıldızlı Bir Gece gibi tablolarıyla tanınan Van Gogh, 1890 yılında hayatını kaybetti.